sunnuntai 31. joulukuuta 2017

Katariinanlaaksossa 30. joulukuuta

Katariinanlaakso on jalopuita kasvavista lehtosaarekkeista muodostunut 17 hehtaarin kokoinen luonnonsuojelualue, joka sijaitsee Turun eteläisten lähiöiden tuntumassa lähellä Kaarinan rajaa.

Uudenvuoden aatonaattona oli sellainen olo, että pitää päästä vähän luonnon helmaan tuulettumaan. Niinpä suuntasin Katariinanlaaksoon.
Kuten odotettavissa olikin, oli luontopolku erittäin mutainen ja vetinen. Parissa kohdassa sai oikein miettiä miten tästä suoriudutaan. Pahimmat mönjät kengänpohjista jäivät onneksi matkan varrelle kun autolle palatessani tarkistin.

Katariinanlaaksossa saattaa nähdä paljon oravia. Etenkin eräällä luontopolun varrella olevalla kivellä, jonne ihmiset tuovat niille murkinaa. Tällä kertaa ei tietenkään ainuttakaan näkynyt. Kivellekin oli levitetty kummallisia siivuja, jotka tulkitsin omenapaloiksi.

Välillä tuntuu, ettei voi oikein minnekään mennä törmäämättä jonkinsortin tuttuihin. Napatessani fotoja Pitkänsalmen rannalla, kuului vähän matkan päästä tuttu ääni. Muun muassa Rautavaara X -nimisessä rokkibändissä vaikuttava Pasi Kaukonenhan se siinä oli retkiseurueensa kanssa.

Lenkin ajoitus osui täysin nappiin. Luontopolun loppumetreillä alkoikin taas vaihteeksi satamaan.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti