keskiviikko 3. toukokuuta 2017

Vappuajelulla Kakskerran kirkolla

Vapunpäivänä 1. toukokuuta oli vaihteeksi hieno ilma, etenkin verrattuna lauantaiseen myrskyyn ja lumisateeseen. Sen kunniaksi tuli käytyä Turun saarilla ajelulla. Kuskiksi lähti vanha kaverini Simo Miettunen.

Hirvensalossa, Satavassa tai Kakskerrassa ei ollu pahemmin liikennettä, vaikka saarten kuvittelisikin olevan suosittuja sunnuntaiajeluseutuja.

Poikkesimme muun muassa Kakskerran kirkolla. Kyseessä on pieni, vuosina 1765-1769 rakennettu harmaakivikirkko. Se on keskiaikaisen mallin mukaan tehty, suorakaiteen muotoinen ja yksilaivainen.

Tarinan mukaan paikalliset kalastajat saivat aikoinaan suunnattoman kalansaaliin. Sen perusteella he päättelivät, että alueen täytyy olla siunattu, Niinpä saarelaiset rakensivat paikalle kirkon.

Nykyään Kakskerran kirkko on yksi Martin seurakunnan kolmesta kirkosta. Se on erityisen suosittu vihkikirkko. Olen itsekin ollut kerran kutsuttuna tällaiseen tilaisuuteen.

Museovirasto määritteli vuonna 2009 kirkon yhdeksi Suomen valtakunnallisesti merkittävistä rakennetuista kulttuuriympäristöistä.
Ei kommentteja:

Lähetä kommentti