torstai 10. joulukuuta 2015

Berliinin reissu osa 2 - Zoologischer Garten Berlin

Zoologischer Garten Berlin (Berliinin eläintieteellinen puutarha) on yksi maailman suurimmista eläintarhoista. Eläinlajistoltaan se on maailman suurin. Se sijaitsee läntisen Berliinin keskustassa Tiergartenin puiston laidalla samannimisen rautatieaseman lähellä.


Vaikka alue on valtava ja sisäänkäyntejäkin kaksi, joista toinen jopa aivan rautatieaseman vieressä, piti porttia oikein etsimällä etsiä. Lopulta sellainen löytyi kun huomio kiinnittyi aasialaistyyliseen aitaukseen, jonka sisuksiin kulki ihmisvirta elefanttipatsaan alta.  
Berliinin eläintarha on kävijämäärissä mitattuna Euroopan suosituin. Siellä vierailee vuosittain 2,6 miljoonaa ihmistä. Paikka on avoinna ympäri vuoden. Eläintarhassa on arviolta 1500 eläinlajia ja 14 000 eläintä 35 hehtaarin alueella. 

Zoologischer Garten Berlin avattiin ensimmäisen keran 1. huhtikuuta 1844. Ensimmäiset eläimet sinne lajoitti Preussin kuningas Fredrik Vilhelm IV. Eläintarha totoutui totaalisesti toisen maailmansodan aikana ja vain 91 eläintä jäi henkiin. 


Maailmanlaajuista huomiota osakseen sai vuonna 2006 syntynyt ja pian sen jälkeen emonsa hylkäämäksi joutunut jääkarhunpentu Knut. Valitettavasti se menehtyi ilmeisesti epileptisen kohtauksen saaneena hukkumalla viitisen vuotta sitten.

Muistan televisiodokumentin, jossa seuratiin Knutin elämää. Se oli oli vähän kuin koiranpentu, joka seurasi hoitajaansa kaikkialle. Hän kuoli vähän ennen Knutia, jolloin epäiltiin jääkarhun menehtyneen suruun. 


Varsinaisen eläintarhan vieressä on iso akvaariorakennus, jossa on muun muassa eksoottisia kaloja ja matelijoita. 

Berliinin eläintarhassa vierähtää helposti monta tuntia. Joku voi saada koko päivänkin kulumaan siellä. Alue on helppokulkuinen ja viitoitukset kunnossa.


3 kommenttia:

  1. Oliko siellä kirahvia? Moskovan eläintarhasta sellainen löytyy.
    T.Matti "Viki" Vikström

    VastaaPoista
  2. Juu, oli muutamakin. Lisäsin kirahvikuvan vasta kommenttisi jälkeen. Unohtui juttua naputellessa.

    VastaaPoista