lauantai 11. huhtikuuta 2015

Kevään toiset sammakot

Lauantaina 11. huhtikuuta oli komea keli. Mittari näytti Turussa reilusti yli kymmenen lämpöastetta. Mikäpä sen mukavampaa kuin lähteä ulos kameraa ulkoiluttamaan.

Muutama päivä takaperin bongasin sammakoita Turun Uittamolta. Niinpä niitä täytyi olla myös Ruissalossa. Viime vuonna hyväksi havaittu lätäkkö olikin jälleen täynnä elämää.

Pallosilmäiset kaverit eivät olleet lainkaan niin arkoja kuin Uittamon serkkunsa, vaan kuvaamaan pääsi melkein aivan viereen. Tosin tuskinpa ilman kunnon polttovälillä varustettua kameraa olisi juuri minkäänlaisia kuvia saanut.Jonkun matkan päässä sammakoita kuhisevasta kosteikosta huomasin polun polun pientä liikettä. Netin perusteella tulkitsisin otuksen vihersammakoihin kuuluvaksi ruokasammakoksi. Saatan olla väärässä lajimäärityksessä, mutta ainakaan Suomessa yleisesti esiintyvistä lajeista tavallinen sammakko, viitasammakko tai rupikonna se ei näyttäisi olevan.

http://www.sammakkolampi.fi/lajit/vihersammakot.html1 kommentti:

  1. No niin, jopa oli sammakot päällekkäin! Turussa oli lauantaina komea ilma. Me oltiin merellä ja koko päivän Tukholmasta lähes Turkuun asti oli aivan mieletön hernerokkasumu, ilmeisesti merisumua näin keväisin.
    T.Matti "Viki" Vikström

    VastaaPoista