torstai 2. huhtikuuta 2015

Big Game

Kävin eilen ensimmäistä kertaa tänä vuonna elokuvissa. Tahtia pitäisi kiristää, mutta aina tuntuu olevan jotain muuta tekemistä ja leffateatteriin meno on varsinainen suoritus. Ehkä suurin este elokuvateatterivierailuille on kuitenkin iltapainotteiset työajat.

Big Game on vuonna 2014 ensi-iltansa saanut Jalmari Helanderin ohjaama elokuva. Suomen ensi-ilta oli maaliskuussa 2015. Se on kaikkien aikojen kallein suomalaiselokuva noin 8,5 miljoonan euron budjetillaan. Pääosia näyttelevät Onni Tommila ja Samuel L. Jackson.


Big Game on komediallinen toimintaelokuva. Helanderin käsikirjoittama tarina sijoittuu Suomen Lappiin, vaikka elokuva onkin kuvattu Saksassa. Komeat vuoristomaisemat ovat leffan parasta antia yleensä aina loistavan Hollywood-tähti Samuel L. Jacksonin ohella. Sivuosissa on muitakin tunnettuja naamoja kuten Uhrilampaat -elokuvasta tuttu Ted Levine.

Jackson esittää elokuvassa Yhdysvaltojen presidenttiä. Miestä vastaan vehkeillään ja terroristit pudottavat häntä kuljettavan letokoneen Lapin erämaihin. Presidentin pakolaskukapselin löytää Tommilan esittämä 13-vuotias Oskari.

Oskari on metsässä suorittamassa miehuuskoetta, jonka tavoitteena on kaataa karhu tai peura jousipyssyllä. Metsänelävien sijasta hän saa eräänlaiseksi saaliikseen Amerikan presidentin. Poika ja pressa selviytyvät roistojen kynsistä huimien pommitusten ja takaa-ajojen jälkeen.

Big Game on hienosti kuvattu. Vauhtia ja vaarallisia tilanteita piisaa. Onni Tommilan hahmo on ehkä elokuvan heikoin lenkki, mutta Jacksonin kaltaisen konkarin rinnalla se ei ole mikään ihme. Kumppanusten dialogi on välillä vähän kömpelöä, mutta pääosin Big Game toimii hyvin. Täysin kansainvälistä tavaraa.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti