perjantai 28. helmikuuta 2014

Phuketin matka osa 4 - Jätti-Buddha

Phuketin saaren tunnetuin maamerkki lienee korkealla vuorella kyyhöttävä valtavan kokoinen Buddha-patsas. Sen rakentaminen aloitettiin vuonna 2006 ja työt jatkuvat edelleen.

Jätti-Buddhan bongaaminen oli sopiva puolipäiväreissu. Kysyimme taksia hotellin vieressä olleesta hieromalaitoksesta. Laverilla maannut ja jalkahieronnasta nauttinut kaveri osoittautui kuljettajaksi. Jottemme olisi liikaa häirinneet käynnissä olevaa toimenpidettä, otimme ajankuluksi pullolliset Chang-olutta.

Kuskilla oli tilava Hilux-citymaasturi. Hän, kuten suurin osa Phuketin "taksikuskeista", ei käyttänyt minkäänlaisia tunnuksia, vaan huuteli kadunkulmissa "täksi, täksi". Joka pojalla tuntui olevan komea auto, vaikka kotitalo olisikin ollut minkälainen aaltopeltihökkeli tahansa. Autolainan saa Thaimaassa kuulemma peräti 25 vuodeksi ja näköjään sitä myös hyödynnetään.

Kuskin kanssa sovittiin hinnaksi 800 bathia eli noin 20 euroa. Kaveri odotti Buddhan parkkipaikalla kunnes olimme kierrelleet alueella kylliksemme. Maksu suoritettiin palattuamme takaisin hotellille.


Jätti-Buddhan juurelta oli komeat näköalat vähän joka suuntaan. Turisteja oli paljon, suurin osa jostain muualta päin Aasiaa. Vaikea sanoa tarkemmin mistä, mutta ainakin kiinalaiset ja thaimaalaiset opin reissun aikana erottamaan toisistaan. Sen verran eri näköä heissä on jopa länsimaalaisen silmissä. Sama homma kuin venäläisten kanssa; svetlanoita tai igoreita ei voi mitenkään erehtyä luulemaan vaikkapa länsinaapureiksemme börjeiksi tai gunilloiksi.

Jätti-Buddhan pitkäksi  venähtänyt rakennusprojekti ei yllätä lainkaan. Kun katselin auton ikkunasta paikallisten työmiesten tienrakennusta, on vaikea uskoa sen valmistuvan parin vuoden sisällä. Tarkoituksena on kuulemma tehdä tunneli saaren keskiosassa kulkevalle ajoradalle, joka on samalla pääväylä esimerkiksi Karon Beachilta lentokentälle. Nyt tunnin matkaan meni ruuhka-aikana peräti kolme tuntia.

Jätti-Buddhalle sen sijaan pääsi vaivatta ainakin aamupäivällä. Oikein suositeltava kohde.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti