tiistai 20. elokuuta 2013

Valokuvausmenestystä

Kuten aikaisemmin eräässä blogikirjoituksessa mainitsinkin, olen aika laiska lähettämään kuvia valokuvauskilpailuihin. Alkukesällä innostuin kumminkin sen verran, että osallistuin samana iltana muistaakseni peräti puoleen tusinaan kisaan.

Eilen olin ostoksilla Turun Manhattanin K-Marketissa. Selasin muina miehinä elokuun Kamera-lehteä, jolloin huomasin sijoittuneeni Vuoden matkakuva 2013 -kilpailussa. En näemmä kahdenkymmenen parhaan joukoon, vaan Meidän Suomi -erikoispalkinnon saajaksi. Yllätys olikin melkoinen, koska järjestävä taho ole lähettänyt asiasta ainakaan vielä ilmoitusta.


Nimesin kuvan "Järvenhelmeksi". Se on otettu viime toukokuussa Kurjenrahkan kansallispuistossa Savojärven rannalla. Kuvan nainen on Laura Nurmi, jonka kanssa olemme kuvanneet muutaman kerran mielestäni varsin hyvin tuloksin.

Kotipaikkani on näköjään kääntynyt toimituksessa Turusta Savojärveksi, mutta sellaista sattuu.

Ajattelin, että turha mennä merta edemmäs kalaan, kun kotimaassakin voi matkailla. Ulkomailta otettuja reissukuvia olisi vaikka millä mitalla, mutta päädyin tällaiseen ratkaisuun. Se näemmä kannatti.

Palkintona on "hemmotteluloma kahdelle Imatran kylpylässä". Seutu on sikäli tuttua, että vietin 90-luvun puolivälissä yhden lukuvuoden kansanopistossa Imatran naapurikunnassa Ruokolahdella. Se oli todella hienoa aikaa. Oli komeat maisemat, mukavia ihmisiä ja kuvallisesta viestinnästäkin oppi paljon.

En ole käynyt siellä suunnallakaan sitten kesän 1997, jolloin juna pysähtyi Imatran asemalla matkalla Joensuun Ilosaarirockiin. Monta vuotta on tosin ollut suunnitelmissa, että pitäisi tehdä kesäreissu Etelä-Karjalaan.


Vuoden matkakuva 2013 oli Kamera-lehden, Valittujen palojen ja Matkaopas -lehden järjestämä kilpailu. Voittajakuvat ovat nähtävissä täällä http://kamera.kuvat.fi/kuvat/galleriat/Vuoden+matkakuva+2013/

Voittajakuvasta käydään keskustelua muun muassa tässä linkissä.Yhdyn täysin ensimmäiseen kommentoijaan. http://www.menaiset.fi/artikkeli/matkailu/uutiset/katso_voittaja_vuoden_matkakuva_2013

Kaupunkilehti Aamuset julkaisi heinäkuun lopulla Täysosuma -palstallaan kuvani. Silloin tällöin on tärpännyt, jahka olen muistanut jonkun hauskanpuoleisen foton sinne lähettää.
5 kommenttia:

 1. Onnea! Mielellään näitä kuvia katselee/juttuja lukee. Käyhän samalla tarkastamassa Jaakkiman kulmat.
  -Salo

  VastaaPoista
 2. Mahtavaa!!
  Onnea Onnea!

  VastaaPoista
 3. Elokuun alussa sinun kuvasi oli YLE:n aamu-tv:ssä. Kuvassa taisi olla viherleväinen kallioranta Kustavista.

  VastaaPoista
 4. Pidä nyt Kimmo huoli, että saat kylpylälomasi! ;)

  Jossu The Ex-naapuri

  VastaaPoista
 5. Ei niitä sinun kuviasi turhaan palkita! Mukavaa plutimista kylpylään Itä-Suomessa!
  T.Matti "Viki" Vikström

  VastaaPoista