maanantai 12. elokuuta 2013

Turkulainen levykirppis Hassinen

Ennen Hilamarketin tiloissa toimineen Minimani -kirppurorin levyosasto on nykyään osana Kirppiskeskus Hassista Hakakadulla Turun Nummen kaupunginosassa.

Vaikka oma aktiivinen levynostoaika onkin ollut jo vuosia takanapäin, on toisinaan mukava käydä selaamassa lp-levypinoja ja cd-hyllyjä.

Hassisen isossa liiketilassa näytti olevan monien samojen myyjien älppäreitä, joita näkee ainakin Manhattanin kirppiscenterissä Turun Pitkämäessä. Käsiäalasta ei voi erehtyä. Joukossa oli paljon niin euron levyjä kuin kuin yläkanttiinkin hinnoiteltua musiikkia.

Levykasoja tutkiessani löysin Tommi Läntisen 80-luvun alun viritelmän Tom Dozenin Aqua Blue -lp:n. Hintaa moisella oli yksi euro. Samaa levyä näkyi eri laareissa yhteensä varmaan viitisen kappaletta. Mistä lie varastosta joku löytänyt ja kirppikselle tuonut. Sama juttu Läntisen menestysorkesteri Boycottin kanssa; Crazy 'bout Music 12" maxisingleä oli useita yksiköitä. Hintaa levyllä huikeat 25 senttiä.

Mukaan tarttuivat myös Finnhits 7 eurolla, Van Halenin Best Of -cd kahdella eurolla, Eppu Normaalin livelevy eurolla sekä Moody Bluesin kokoelma kahdella eurolla. Yhteensä ostokset maksoivat 7,25 euroa.

Hassisen levyosaston valvojana, tai miksi häntä sitten titueerataankaan, oli mukavanoloinen kaveri. Selvästi alan asiantuntija.

Täytyy poiketa toistekin jos jotain mielenkiintoisia lättyjä löytyisi.

1 kommentti:

  1. Sopii näköjään postimiehenkin kukkarolle. Täytynee joskus poiketa!
    T.Matti "Viki" Vikström

    VastaaPoista