lauantai 10. huhtikuuta 2021

Paljasjalkapolku Korppoossa

Turun Sanomien mainion Luonto Plus-ohjelman innoittamana kävin työkaverini Petterin kanssa Paljasjalkapolulla sunnuntaina 28. maaliskuuta.  

Luontopolku sijaitsee Korppoon Österretaisten kylässä, joka löytyy parin kilometrin päästä Nauvo-Korppoo-lossilta. Auton voi parkkeerata Hotel Nestorin pihaan osoitteeseen Österretaistentie 45

Hotel Nestor maalaismiljöineen vaikutti mukavalta paikalta. En ole kerennyt tutustua siihen sen paremmin, mutta jos tuolla suunnalla aikoo yöpyä, niin Nestorissa luulisi tunnelman olevan kohdallaan. 


Paljasjalkapolun varsinainen alku löytyy muutaman sadan metrin päästä Nestorista, tien vasemmalta puolelta kohdasta jossa on nuoliviitoitus ja silta ojan yli.

Paljasjalkapolku on varmasti erikoisin luontopolku jonka olen kiertänyt. Monen eri taiteilijan  ympäristö- ja nykytaidetta on sijoitettu pitkin 1,9 kilometrin reittiä. Mitä kummallisempia juttuja tulee vastaan.Varmasti se, ettei moisia härveleitä olekaan urbaanissa miljöössä kuutiomaisen talon pihalla, vaan korvessa keskellä saaristolaismetsää, tekee polusta kiehtovan. 

Reitti ei ole vaikeakulkuinen ja sen luulisi sopivan vähän heikkokuntoisemmallekin. Klenkkakoipena en kumminkaan lähtisi yrittämään, sillä matkalla on kallioisia nousuja ja laskuja jonkun verran. Lasten ja taidekriittistenkin luulisi tällaisesta tykkäävän. 


2 kommenttia:

  1. Tuo punainen männynkoloteos oli mielenkiintoisin!
    T.Matti "Viki" Vikström

    VastaaPoista
  2. Tuo punainen männynkoloteos oli mielenkiintoisin!
    Matti "Viki" Vikström

    VastaaPoista