tiistai 3. marraskuuta 2020

Lenholmenin luonnonsuojelualue 31. lokakuuta

Lenholmen on Saariston Rengastien varrella Paraisilla sijaitseva luonnonsuojelualue. Sen pinta-ala on 36 hehtaaria, josta 31 hehtaaria on yksityisiä luonnonsuojelualueita ja loput viisi valtion lehtojensuojelualueita. 

Lokakuun viimeisenä lauantaina seuraamani sääpalvelu Foreca lupaili mukavaa keliä. Oletin kumminkin, että päivä olisi vähän kirkkaampi kuin siitä lopulta muodostui. Lenholmen oli vähän kuin synkkä satumetsä, valoa ei juuri ollut. 

Lenholmenissa tulee käytyä silloin tällöin. Viime kerrasta tosin oli jo kaksi vuotta. En ole vieläkään päässyt tarkkaan perille missä alueen luontopolku varsinaisesti kiemurtelee, nytkin taisi metsäpoluilla kävely jäädä vähän torsoksi.  

Alue on tunnettu vanhoista tammistaan. Myrskyn 90-luvun alussa kaataman jättiläisen iäksi on arvioitu 450 vuotta. Se makaa melko lähellä lintutornia ja on sen verran vaikea kokonaiskuvattava, etten näköjään tällä kertaa saanut julkaisukelpoista otosta. 

Lenholmeniin ei saa tuoda koiria. Se näyttikin olevan selkeästi ilmaistu heti parkkipaikalla. Tästä syystä uusi työkaverini oli joutunut jättämään lystin väliin. Sijaiskohde oli kumminkin löytynyt niin ikään Paraisilta, Airiston lomakeskuksen läheltä. Ei kommentteja:

Lähetä kommentti