keskiviikko 8. tammikuuta 2020

Saaronniemessä loppiaisviikonloppuna

Viime viikonloppu oli normaalia pitempi loppiaisen takia. Tuolloin oli hyvin aikaa käydä luonnon helmassa vähän happihyppelyllä. Reilun kolmen kilometrin lenkki tehtiin vaihtelevassa säässä Turun Ruissalon Saaronniemessä.

Arkipyhiä viettelenkin nyt oikein suurella antaumuksella. Nimittäin viime marraskuun alussa voimaan tulleen, Postin kieroileman umpisurkean työehtosopimuksen mukaan arkipyhistä ei olisi saanut senttiäkään palkkaa.

Onneksi ammattiliiton järjestämässä työtaistelussa tuli voitto. Thaimaalaisilla marjanpoimijoillakin on varmasti Kuusamon korpimailla paremmat edut kuin mitä Medialiiton työehtosopimuksella yritettiin meille ajaa.

Tällä kertaa perinteinen Kolkannokka jäi välistä kokonaan ja reitti kulki Suomen suurimman siirtolohkareen, Kukkarokiven, suuntaan. Siellä tulee harvemmin käytyä, joten vaihtelu virkisti.

Koirien uimarannalla oli suorastaan raukea tunnelma. Meri oli rasvatyyni ja näkymät Nesteen öljyjalostamolle, Pernon telakalleNaantalin satamaan sekä Kukkarokivelle aivan mahtavat.
Rantakalliot olivat paikka paikoin liukkaita, mutta hyvin pärjäsi kun vähän katsoi mihin jalkansa lykkäsi. Kukkarokivi muuten muistutti tästä vinkkelistä valtavaa sammakkoa.
Lähetin alla olevan, vastavaloon kuvatun kaislikkofoton Facebookin suosittuun Turku kuvin ja sanoin-ryhmään. Se on saanut yllätyksekseni hyvän vastaanoton, tykkäyksiä on tätä kirjoittaessani  peräti 343 kappaletta ja kommenttejakin useita.

Jostain syystä kaikki kuvaa kommentoineet ovat naisia. Tiedä sitten mikä kuvassa juuri heihin vetoaa. En nyt kuitenkaan näkisi, että aihe on mitenkään erityisen feminiininen, mutta ilmeisesti sitten.

Joku varmaan ihmettelee miksi kuva on "yllätyksekseni" saanut hyvän vastaanoton. Se perustuu siihen, että usein kyseisessä ryhmässä näkee niin paljon kehnoja kuvia, ettei mitään rajaa!

Ei tulisi mieleenkään lähettää näytille jotain sellaista, jossa rajaus aivan päin honkia, aihe luokkaa puhelintolppa ja valotus kuin paskahuusin reiästä. Absurdia kyllä, saattaa kuvien vastaanotto olla luokkaa "Siis aivan ihana! Oot sä sitten paras." tai "Upea! Kyllä sää sitten osaat ottaa kuvia!". Välillä ei voi kuin kummastella.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti