lauantai 22. kesäkuuta 2019

Juhannusmeininkejä 2019

Juhannusaatto meni perinteisesti Turun kaupungin ulkoilusaaressa Vepsässä. Vietin siellä ensimmäisen juhannukseni vuonna 2007, jonka jälkeen asia on toistunut aika monta kertaa.

Välissä on toki ollut muutakin juhannusohjelmaa, kuten kymmenen vuotta sitten näihin aikoihin tehty viikon mittainen Ruotsin ja Tanskan automatka. Mutta noin pääosin Vepsässä on ollut tapana käydä ensinnäkin sen vaivattomuuden takia. Saareen on helppo mennä ja tulla pois vesibussi M/S Lilyllä, joka lähtee Aurajoesta Vaakahuoneen läheltä.
Viime vuonna juhannusaattona raivonnut myrsky karkoitti varmasti Vepsästä päiväkävijät aika tehokkaasti. Itsekin arvoin pitkin päivää lähtisinkö vai en, mutta armoton kaatosade ja tuuli eivät juurikaan kannustaneet. Niinpä käväisin Vepsässä vasta juhannuspäivänä, jolloin olikin taas vallan kaunis ilma.

Kyseinen juhannusaatto oli siitä merkillinen, että toukokuussa alkanut kuukausien sateeton hellejakso oli muuten melko yhtenäinen, mutta kuinkas sattuikaan umpisurkea ilma juuri suomalaisten suureen keskikesän juhlaan.
Eilinen juhlinta Vepsässä oli ei pahemmin poikennut tavanomaisesta vepsäilystä. Nyt kumminkin oli mahdollisuus olla saaressa kellon ympäri, kun normaalisti joutuu poistumaan jo päivän viimeisellä laivavuorolla klo 18. Se on mielestäni turhan aikaista. Juhannusaaton extravuoro lähti onneksi vasta puolenyön paikkeilla.

Saaressa oli viitisentoista tuttua, joiden kanssa tuli muun muassa kumottua maljaa ja parannettua maailmaa. Harmittamaan jäi vaan juhannuskokko, jota ei metsäpalovaroituksen takia saanut tuikata tuleen.1 kommentti: