maanantai 13. helmikuuta 2017

Teneriffalla osa 5 - Candelaria

Teneriffan lomaviikon loppupuolella osallistuin kansainväliselle saarikierrokselle. Startti Puerto de la Cruzista oli aamukahdeksan kieppeillä ja paluu noin viiden aikoihin iltapäivällä. Hintaa kokopäiväretkelle tuli kolmisenkymppiä.

Kuusissakymmenissä ollut miespuolinen opas kertoili monotonisella äänellään ja aivan liian hiljaisella voluumilla kaikenlaista sekä Teneriffasta että Kanarian saarista. Selostusta tuli niin englanniksi, saksaksi kuin espanjaksikin.

Koska takana oli kosteahko all inclusive -viikko, satuin torkahtamaan bussin penkille oppaan höpötyksen lomassa. Havahduin auton kaartaessa aurinkoiseen rantakaupunkiin. Selvisi, että kyseessä oli Santa Cruz de Tenerifen esikaupunkialue Candelaria.

Candelaria on tunnettu paikka. Itse Neitsyt Marian kerrotaan ilmestyneen siellä. Siksi kaupungilla on suuri merkitys Espanjan ja Latinalaisen Amerikan katolisille.

En nähnyt Mariasta vilaustakaan, vaikka kävin komeassa kirkossakin piipahtamassa. Pyhäkkö sijaitsee suuren aukion laidalla, aivan merenrannan tuntumassa. Aukiota vartioivat suuret ihmishahmoiset patsaat, jotka kuvaavat saaren alkuperäisasukkaita guancheja. Espanjalaiset tuhosivat guanchien kulttuurin valloittaessaan Kanarian saaret.

Noin tunnin pysähdys kaupungissa oli vain pintaraapaisu. Komeassa rannassa ehti kumminkin istuskella reilun tovin ja katsella merelle. Mikään varsinainen turistirysä Candelaria ei taida olla, vaan lomanviettopaikat ovat muualla päin saarta.

1 kommentti:

  1. Sunttu sanoo et oli hieman outo saari-kierros !��

    VastaaPoista