sunnuntai 12. helmikuuta 2017

Teneriffalla osa 4 - Loro Parque

Loro Parque (suomeksi Papukaijapuisto) on Teneriffalla Puerto de la Cruzissa sijaitseva eläintarha. Sen perusti vuonna 1972 saksalaissyntyinen Wolfgang Kiessling. Tuhansien yksilöiden ja yli kolmensadan papukaijalajin lisäksi puistossa on muun muassa apinoita, tiikereitä, pingviinejä, delfiinejä ja miekkavalaita.Loro Parqueen pääsee Cruzin keskustasta ilmaiseksi kiertoajeluihin suunnitellulla vaunulla. Ainakin tällä kertaa vetoautosta uhkasivat tehot loppua kesken. Kyyti oli pätkivää ja verkkaista. Valtava pakokaasupilvi ei myöskään enteillyt muuta kuin matkaa korjaamolle. Pääsimme kumminkin perille.

Loro Parque on rankattu maailman ykköseläinpuistojen joukkoon. En silti koe sitä paljon sen ihmeellisemmäksi kuin naapurisaarella Gran Canarialla sijaitsevaa Palmitos Parkia. Toki miekkavalasallas on aivan omaa luokkaansa ja pinta-alaltaan puisto on suurempi.Kävin Loro Parquessa ensimmäisen kerran kuusi vuotta sitten. Paikat vaikuttivat kutakuinkin pysyneen samoina. Muuta uutta en huomannut kuin että delfiinit ja miekkavalaat olivat nyt eri altaissa. Muistaakseni 2011 ne oli eroteltu toisistaan väliseinällä.

Papukaijapuisto kuuluu Teneriffan suosituimpin käyntikohteisiin. Varsinkin delfiini- ja miekkavalasesityksissä huomasi väenpaljouden. Samalla myös sen, että jonotus toimi jopa vielä huonommin kuin Suomessa. En suosittele väsyneenä tai krapulassa Loro Parqueen menemistä, mutta muuten kyllä.

1 kommentti:

  1. ���� Tulipa mentyä tonnekin....sanoo Sunttu !

    VastaaPoista