sunnuntai 15. tammikuuta 2017

Fotosessiot Kaarinassa osa 1 - Ala-Lemu

Otsikosta huolimatta valokuvausta ei suoritettu esimerkiksi ulkohuussissa, vaan Varsinais-Suomessa Kaarinan kaupungin Ala-Lemussa. Tienviitta tosin kertoo paikaksi Lemunniemen. Koska kivenheiton päässä kuvauspaikastamme sijaitsee Ala-Lemun kartano, tulkitsen alueen siksi.

Viime lokakuussa kuulin eräältä työkaveriltani, että Ala-Lemussa on massiivinen auringonkukkapelto. Viljelmä oli jo tuohon aikaan ehtinyt nähdä parhaat päivänsä. Kulahtaneet kukkaset olivat kumminkin jollain tavalla hienoja ja kuvauksellisia. Voin vaan kuvitella millainen paikka oli ollut kuukautta aiemmin.

Pari viikkoa sitten tuli mieleen, että samainen pelto on varmaan talvellakin vähintään erikoinen näky. Jonkun mielestä ehkä jopa pelottava ja luotaantyöntävä, mutta minusta näin ei suinkaan ollut. Pikemmin niin houkutteleva, että siitä visioitui kuvausidea.

Kysyin auringonkukkapellolle malliksi Riinaa. Hän on niittänyt Turun seudulla mainetta rokkilaulajana, mutta on myös nykyään keskittynyt tekemään miniatyyrimaailmoja kuten nukkekoteja sekä koruja.

Riinalla on usein hippityyppisiä kuteita, joten tuumailin sellaisten sopivan kuvauksiinkin. Sattumalta selailin hänen joulumyyjäiskuviaan Riina Tuulian Miniatyyrimaailma -blogista, jolloin lamppu syttyi kaalissani. Kuvissa ollut kotsahan sopisi peltomiljööseen kuin veitsi voihin. http://rindenminiatyyrit.vuodatus.net/ 

Kuvauksissa käytin lelukamerasuodinta, joka tummentaa otoksen reunoja ja tekee ruuduista vanhemman näköisiä. Paikan päällä ei ihmeemmin kupattu, vaan noin puolessa tunnissa tarvittava materiaali oli koossa.

Myöhemmin kuvia katsellessani tuli jotenkin mieleen M Night Shyamalan ohjaama Kylä -elokuva (2004). En tosin ole nähnyt sitä noin kymmeneen vuoteen, mutta jotain samaa fiilistä olen aistivinani.

2 kommenttia: