torstai 1. syyskuuta 2016

Kuuvannokka 25. elokuuta

Kuuvannokka Turun Ruissalon saarella on paikka jossa käyn aina silloin tällöin. Jollei satu tuulemaan kovasti, on komeilla kallioilla mukava istuskella ja katsella merelle.

Facebookin Turku kuvin ja sanoin -ryhmässä on toisinaan ollut kuvia kitukasvuisesta väkkärämännystä. Kuvauspaikaksi on ilmoitettu Kuuvannokka. Olen varmaan vuoden ihmetellyt missä moinen puu mahtaa oikein kasvaa, koska en ole kertaakaan sitä nähnyt.

Viime viikon torstaina päätin kääntyä Kuuvannokalle johtavalta tieltä vasemmalle metsäpolulle. Paikasta ennen varsinaisen tien päättymistä, yhden auton mentävän epävirallisen parkkipaikan kohdalta. Talsittua aikani saavuin korkealle kalliolle. Siellähän se puu kasvoi oikein infotaulun kera.


Tuulen pieksämän väkkyrämännyn vierestä oli komeat näköalat Airistolle. Saman päivän aamuna "kesäkotini" Vepsän saaren edustalla karille ajanut hinaaja oli näköjään päässyt jo irti ja veti perässään proomua.

Laivaliikenne oli muutenkin vilkasta sen vajaan tunnin aikana jonka paikalla olin. Silja Linen Baltic Princess oli matkalla Turun satamaan, Finnlines Naantalin vastaavaan. Vepsään kulkeva MS Lily oli loppukesän päivänä vaihtunut pikkuiseen vesibussiin. Liekö purjepaatti ollut kuunari Inga, ainakin samalta näytti.


1 kommentti:

  1. No jopas oli vilkas torstaipåivän meriliikenne.
    T.Matti "Viki" Vikström

    VastaaPoista