keskiviikko 11. helmikuuta 2015

Valoa Hajalan tunnelin päässä

Salon Halikossa sijaitseva Hajalan vanha rautatietunneli tuli tutuksi kaksi vuotta sitten. 1927 rakennettu tunneli on hylätty aikoja päiviä sitten. Uusi junarata kulkee läheisen pellon poikki.

Massiivista tunnelia katsellessa tulee väkisinkin mieleen työmiehet, jotka sadan vuoden takaisilla välineillä ahersivat hiki hatussa kallion kimpussa. Heidän työstään muistona on harvojen tuntema urbaani vaelluskohde.

Viime käynnilläni tunnelissa tuntui olevan todella heikko valo, eikä silmä tottunut pimeään sitten millään. Nyt samaa ongelmaa ei ollut, vaan aukkoon pystyi astelemaan aivan surutta.

Tunnelin pohjan vanerilevyt on alkupäästä saatu jollain konstilla saatu hajoitettua täysin pirstaleiksi. Kannattaakin katsoa minne astuu. Moiseen tihutyöhön tuskin nuorisokaan pystyy ainakaan ilman järeitä apuvälineitä, mutta vaikea keksiä teolle muutakaan syytä. Keskemmällä tunnelia vaneripohja on suhteellisen hyvässä kunnossa.

Vanerilattialla on joskus muinoin pistelty jalalla koreasti. Halikon pienviljelijäyhdistys on järjestänyt siellä tansseja. Miljöö on toki mitä erikoisin sellaiseen tapahtumaan, mutta miten mahtoi olla akustiikan laita? Pelkkä normaali puhekin kun kaikuu tunnelissa.

Parilla edellisellä käyntikerralla tunnelissa on ollut komeita jäämuodostelmia. Tänä talvena ei ole pakkasta  pahemmin ollut, eikä jäätaidettakaan näkynyt kuin lähinnä tunnelin ulkopuolella.
2 kommenttia:

  1. Tämä paikka kiinnostaa kovasti. Asun tässä lähellä mutta en ole löytänyt tätä paikkaa. Osaatko kertoa miten pääsen sinne? :)

    VastaaPoista
  2. ETRS-TM35FIN -tasokoordinaatit: N 6702783 E 280680

    VastaaPoista