maanantai 16. helmikuuta 2015

Playa del Inglésin matka osa 3 - Katamaraaniristeily

Playa del Inglésin rantabulevardin kuppiloissa tuli jatkuvalla syötöllä salskeita afrikkalaisnuorukaisia myymään kaikenlaista rihkamaa. Heitä parveili pienellä alueella varmaan kolmisenkymmentä.

Tuotteet eivät juurikaan poikenneet toisistaan - oli kelloja, kaulakoruja ja päähineitä. Kummallista kyllä, jokaisen kaverin nimi tuntui olevan Aleksi. Ellei ollut, kertoi hän olevansa Aleksin serkku.


Ostin rannekellon kymmenellä eurolla. Lähtöhinta oli sata euroa, mutta sain välittömästi tingittyä hintaa 90 euroa alaspäin. Onpa kumma.

Afrikkalaiset olisivat varmasti saaneet rihkamaansa kaupaksi paljon paremmin, mikäli porukka olisi levittäytynyt laajemmalle alueelle. Nyt he olivat kaikki yhdessä sumpussa, joten potentiaaliset asiakkaat kypsyivät aivan varmasti alituisiin "very good, very cheap" -hokemiin.


Eräs espanjalaismies oli järkevämmällä asialla. Hän nimittäin kauppasi merimatkoja. Tavoitteenani olikin tehdä viikon aikana ainakin yksi merireissu. Porukastamme kaikki innostuivat asiasta ja saimme risteilyn mielestäni edullisesti. 

Esitteen mukaan alus oli lasipohjavene. Sellainen, josta näkyisi merenpohja mikäli ei sattuisi olemaan liian syvää. Esitteen mukaan komeat istumapaikat löytyivät yläkannelta. Retken kesto olisi viisi tuntia ja siihen sisältyisi ruokailu.

Kun h-hetki paria päivää myöhemmin koitti, haki bussi meidät hotellimme edestä. Matka jatkui Maspalomasin satamaan, jossa oli paljon huviveneitä. Laivamme olikin lasipohjaveneestä poiketen katamaraani. Minua moinen ei haitannut lainkaan, mutta osa ryhmästämme koki jonkinlaisen pettymyksen.Pettymys haihtui varmasti heilläkin tuota pikaa, sillä aluksella oli tarjolla ilmaista viinaa. Sitä kauppias ei mielestäni maininnut ollenkaan. Asia tuli täytenä yllätyksenä ainakin minulle. Tarjoilu pelasi itsepalvelumeiningillä; oli rommia, vodkaa ja olutta.
Sakkia laivalla oli noin kolmekymmentä. Joukossa ainakin brittejä ja norjalaisia. Pari suomalaistakin oli lisäksemme. Tarjoilusta johtuen kielenkannatkin tuli kummasti voideltua, joten läppä lensi etenkin norjalaisten kanssa.

Eräs kaveri kertoi olleensa Norjan Lapissa armeijassa. Olivat kuulemma käyneet Suomen puolella baarissa ja ostoksilla, koska siellä oli niin paljon edullisempaa. Katamaraani eteni rantaviivaa myötäillen huomattavasti kauemmas kuin oletin. Matkalla oli paussi, jonka aikana oli mahdollisuus ajella vesijetillä tai pulahtaa uimaan.

Paatti kävi kääntymässä Puerto Ricon edustalla. Maanteitse sinne on Inglésistä matkaa noin 20 kilometriä. Suosittu suomibaari Ulvova mylläri näkyi rannassa.Merireissu oli viikon kohokohtia. Gran Canarian vesillä uiskentelee delfiiniinejä, mutta ilmeisesti talviaikaan niitä ei siellä ole. Ainuttakaan ei harmi kyllä näkynyt. Se olisi ollut mukava lisä muuten hienoon reissuun!

3 kommenttia:

 1. Juomisten lisäksi hintaan sisältyi myös ruokailu, mikä oli sillä kertaa paellaa. Taisi asia jäädä sinulta ja Jouskalta huomaamatta?
  -hannu-

  VastaaPoista
 2. Juu, mainitsen kyllä ruokailun jutussa. Ei se jäänyt huomaamatta, mutta kun ei vaan ollut nälkä.

  VastaaPoista
 3. Kiva katamaraanireissu. Ensin vähän ihmetytti, että mihin meitä oikein viedään, kun bussi seilasi monen monta paikkaa. Tarjoilu olikin yllättävän runsasta. Välillä vastatuuleen mennessä keikutti muutenkin aika hyvin. Kyllä meillä kävi tuuri ilmojen suhteen. Joka päivä aurinko paistoi, vain illat olivat viileät.
  T.MatkaMatti Vikström ja vaimonsa Päivi

  VastaaPoista