tiistai 22. heinäkuuta 2014

Sauvon yössä kuvattua

Viime viikonloppuna tuli käväistyä Sauvon Karunassa Karuna Unpluggedissa. Pienimuotoinen festivaali järjestettiin nyt viidennen kerran. Tapahtumasta lisää myöhemmin.

Karunan kyläraitti ei järin suuri ole, mutta tarjoaa paljon valokuvattavaa. Lähtiessämme pois illan viimeisen esiintyjän aikana, en malttanut kiirehtiä puolen kilometrin päähän parkkipaikalle. Oli meinaan sellaiset näkymät, että kamera sai hommia.
Ennen Sauvon keskustaa alkoi olla huikeat näkymät. Taivas oli liekeissä ja pellolla sumua. Piti pyytää kuljettajaa ajamaan sivutielle, jossa pidimme pienen kuvaustauon.
Pari päivää sitten sain taas eräällä sosiaalisen median palstalla ihmetellä, miksei eräs henkilö voi julkaista kuviaan heti. "Niitä kun pitää jälkikäteen rajata, vääntää ja kääntää, lisätä ja poistaa värejä, poistaa sähkötolppia- ja johtoja, suoristaa horisonttia ja kaikkea sellaista". 

Minulla ei ole pienintäkään tarvetta toimia noin. Kuvaan kameran säädöillä, rajaan kuvaustilanteessa, enkä sorki jälkikäteen ainuttakaan kuvaani. Se on sillä siisti tai jollei ole, niin sitten roskiin. Nämä kuvat ovat sitä paitsi otettu alkoholin vaikutuksen alaisena, enkä koe asian heikentäneen lopputulosta millään tavalla.

1 kommentti: