tiistai 8. heinäkuuta 2014

Hämis Hämäläinen Duo Rahtiksessa

Sekä trubaduurina että kitaristin kanssa duona keikkaa heittävä pitkänlinjan muusikko Risto Hämis Hämäläinen viihdytti kesäkuun lopulla kansaa Wanhassa Rahtilaivassa Turussa.

Rahtiksen soittoajat ajoittuvat yleensä 19-22 välille ilmeisesti siksi, etteivät naapurit häiriintyisi. Aivan alkutahteihin en kerennyt mukaan, mutta onneksi biisejä riitti ja väliajan jälkeenkin pukkasi uutta settiä.

Hämiksen mukana estradilla oli Markus Heinonen. Hänen kanssaan heitettyjä keikkoja olen muutaman nähnyt aikaisemminkin. Hämiksen soittaessa puoliakustista kitaraa tai huuliharppua, vinguttaa Heinonen sähkökitaraa. Mies tekeekin sen todella komeasti. Harvoin kahden miehen kokoonpano saa näin hyvää meininkiä aikaiseksi kuin Rahtiksella jälleen kuultiin.

Kuten trubaduureilla yleensä, koostuu Hämiksenkin ohjelmisto esimerkiksi CCR:n, Neil Youngin, Van Morrisonin, Bruce Springsteenin tai The Eaglesin kappaleista. Keikoilla kuullaan myös paljon omaa suomen- ja englanninkielistä tuotantoa.

Kahteen pekkaan esitettynä kappaleet saavat vähän enemmän ulottuvuuksia ja monet ralleista kuulostivatkin Rahtiksessa erityisen hyviltä. Biisit eivät ole sovituksiltaan turhan alkuperäisuskollisia, vaan elävät tilanteen mukaan keikoilla. Plussaa jälleen Doc Holliday -lainasta Lonesome Guitar. Siinä kappale parhaimmasta päästä.

Hämikseltä on tulossa uusi omaa materiaalia sisältävä sing'n'songwriter -tyylinen uutuuslevy. Levyllä on mukana porilaiskitaristi Mika Lahnajoki. Keikoilla pääasiallisena kitaristina nähdään yhä Markus Heinonen.
http://www.elisanet.fi/risto_hamalainen/lisaa.htm
Ei kommentteja:

Lähetä kommentti