perjantai 4. huhtikuuta 2014

Paranoid Baskervillen koirana

Jokunen kuukausi sitten Facebookissa levisi kulovalkean lailla vanha musiikkivideo. Siinä Cindy & Bert -niminen duo esittää saksaksi Black Sabbathin klassikkokappaleen Paranoid. Käännös on saanut nimekseen Der Hund Von Baskerville ja kertoo todennäköisesti Baskervillen koirasta. Näin päättelisin lukion vitosen saksan arvosanalla asian olevan.

Wikipedian mukaan Cindy & Bert oli saksalainen lauluduo, joka vaikutti 70-luvulla. He edustivat maataan, joka siihen aikaan oli Saksan liittotasavalta, Euroviisuissa vuonna 1974.  

Huomasin videon Facebookissa ystäväni Katjan linkittämänä. Hänkin kuuluu Paskan musiikin ystävät -ryhmään, jonne jäsenet saavat lähetellä huonoa makua edustavia musiikkiesityksiä. Makuasiat ovat tunnetusti yksilöllisiä, mutta genreen kuuluvat ilman turhia mutinoita esimerkiksi sellaiset artistit kuten Frederik, Janos Valmunen, Aimo Jaara, Linda Vink, Pasi ja Pekka, Cat Cat, Johanna Raunio, Esa Saarinen, Olavi Kivikoski, Tauski Peltonen, David Hasselhoff, Heikki Kinnunen, Eddie Edwards ja Anita Hirvonen.


Rumban aina valppaat avustajat nappasivat videon tuotapikaa nettisivuilleen. Pienen uutisen kera sitä hehkutettiin kuin kyseessä olisi ollut heidän oma bongauksensa. Samanlainen tapaus oli juuri alkuviikosta, jolloin he uutisoivat Vesa-Matti Loirin 80-luvun Spede Show-hahmo Jean-Pierre Kuselan Nauravan kulkurin olevan pelottavinta pitkään aikaan. Joku neropatti nimittäin oli päättänyt kääntää videon alusta loppuun, jolloin se saa aivan uusia ulottuvuuksia.
3 kommenttia:

 1. No jopas jotakin, en jaksanut Nauravaa kulkuria katsoa loppuun asti! Kait tuo takaperin juttu sitten on hauska?
  No eipä tuo Hunden hunden Baskervillekään säväyttänyt!
  Asutko muuten netin ääressä. kun löytyy koko ajan mitä ihmeellisimpiä juttuja? Käsittääkseni käyt työsssä, teet valokuvaretkiä, kuulostelelet keikkabändejä eri pubeissä jne. ym...
  T.Matti "Viki" Vikström

  VastaaPoista
 2. Naurava kulkuri takaperin on olevinaan pelottava.

  Ajankäyttöäni netissä on joku muukin ihmetellyt, mutta asiahan on vain järjestelykysymys. Kyllä kaikkea baskervillenkoiraa paranoidina löytää kun vaan surffailee oikeissa paikoissa.

  VastaaPoista
 3. Ei kulkuri onnistu pelottamaankaan. Baskervillen koira on outo tapaus. Vaikea tietää onko se tehty tosissaan vai onko kyseessä pila, joka ainakin minun rajatun ymmärryksen ylittää. Kaiken huippuna se mopsi jalkojen juuressa.

  VastaaPoista