keskiviikko 2. lokakuuta 2013

Evil Deadin uusintaversio

Sam Raimin ohjaama Evil Dead (1981) on kauhuelokuvien kulttiklassikko. Viime keväänä teattereihin putkahti uusintaversio siitä. Hukkasin aikaani katsomalla moisen surkeuden dvd:ltä.


Viimeisen kymmenen vuoden ajan Hollywoodissa on ollut buumi tehdä etenkin kauhuleffoista uusintarainoja. Usein homma menee metsään jo alkumetreillä. Poikkeuksiakin on; Teksasin moottorisahamurhista vuonna 2003 uudelleen kuvitettu tarina on todella hyvä.

Fede Alvarezin ohjaama uusi Evil Dead oli jopa huonompi kuin pelkäsin. Mikäli elokuvan olisi nähnyt täysin uutena tietämättä mitään alkuperäisestä, olisi se saattanut mennä kohtalaisesti läpi. Nyt siinä tökki oikeastaan kaikki, vaikka tehosteet ja verellä läträys olivatkin onnistuneesti toteutetut.

Tarinassa nuorisojoukko menee metsämökille, jossa alkaa sattua ja tapahtua. Huushollista löytyy Necronomicon-kirja, joka yksi sankareista alkaa tavaamaan. Loitsun voimasta paha pääsee irti ja nuorisosta tulee riivattuja.

Raimin elokuva tehtiin pienellä budjetilla. Sitä kuvattiin muun muassa ohjaajan vanhempien kotitalon kellarissa. Kellari onkin keskeinen elementti Evil Deadissa. Ulkoapäin pieni mökki onkin muutenkin lopulta tilavampi kuin miltä näyttää.

Originaali Evil Dead kannattaa katsoa tämän uusintaroskan sijaan. Efektit eivät tietenkään olleet samanlaisia 30 vuotta sitten kuin nykyään. Elokuva on splatter- ja gore -genren kärkinimiä ja oikeasti hyvä. Ehkä jopa pelottava ja ällöttäväkin.

Wikipediasta huomasin, että Alvarezin mukaan Evil Deadin uusintaversiot saavat jatkoa. Sääli. Raimin ohjaamat Evil Dead 2 ja Pimeyden armeija (Evil Dead 3) ovat loistavia elokuvia.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti