torstai 3. tammikuuta 2013

Ystävät hämärän jälkeen

Yle Fem -kanava lähettää toisinaan pohjoismaalaisia elokuvia, joista Suomessa ei tiedetä juuri mitään. Yleensä ne eivät täällä päädy elokuvateatterilevitykseen saakka.

Varsinkin kanavan näyttämät norjalaiset kauhu- ja fantasialeffat ovat olleet viihdyttäviä ja osa jopa oikeasti hieman pelottavia. Samaa ei voi sanoa ruotsalaisesta vuonna 2008 valmistuneesta, Tomas Aldredsonin ohjaamasta Ystävät hämärän jälkeen (Låt den rätte komma in) -elokuvasta. Yle Fem esitti sen sunnuntaina 30.12.


Wikipediassa sitä kuvaillaan "romanttiseksi kauhuelokuvaksi". Sitä se tavallaan onkin, jos 11-vuotiaiden suhteesta niin voi sanoa. Esimerkiksi tappokohtaukset ovat niin kömpelöitä, että aikoinaan jopa Kustavissakin tehdyissä kotipolttoisissa action- ja kauhuelokuvissa heitettiin veivit paljon tyylikkäämmin.


Muistelen, että ilmestyessään muutama vuosi sitten Ystävät hämärän jälkeen keräsi kovasti kehuja eri arvioissa. 80-luvun alkuun sijoittuva tarina on hyvin lavastettu ja miljööt toivat elävästi mieleen saman aikakauden Suomen. Mutta itse tarinaan olisi tarvittu hiukan lisää puhtia.

Tulipahan tämäkin katsottua, vaikka ei kovin häävi pätkä ollutkaan. Joko jännitystä ja kauhua enemmän tai sitten komediallisia aineksia lisää. Nyt se jäi tylsästi puolitiehen.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti