sunnuntai 9. huhtikuuta 2023

Aprillipäivänä Saaronniemessä

Aprillipäivänä, lauantaina 1. huhtikuuta, ilma oli kuin morsian. Sen kunniaksi suuntana oli Turun Ruissalon Saaronniemi, jossa olikin väkeä kuin pipoa.

Lounais-Suomea ja varmasti laajemminkin maata vaivannut takatalvi sai viimeistään aprillipäivänä kyytiä. Auringonsäteiden lämmittäessä lumikasat sulivat tehokkaasti. Otin varmuuden vuoksi  nastakengät mukaan, mutta ilmankin olisi pärjännyt. 

Pienellä varoitusajalla koottu tuttujen porukka saapui ripotellen paikalle iltapäivän edetessä. Yhdistävä tekijä kaikille oli kuvissakin horisontissa näkyvä Vepsän ulkoilusaari, jonka tulevaa kautta ruotiessamme eivät ajatukset kovin ruusuisiksi yltyneet. 

Ei nimittäin riitä, että kun ravintolapalvelujen lisäksi sama yrittäjä sai kolme vuotta sitten haltuunsa liikennöinnin saareen, on Turun kaupunki nyt päättänyt ulkoistaa hänelle mökit ja saunatkin. 

Se tarkoittaa sitä, että hintojen noustessa tulevat mökkiyöt vähenemään. Saunomisesta ainakaan yksin ei kannata enää haaveillakaan. Eniten kuitenkin hiertää vesibussin kausikortin poistuminen. Se on isku vasten kanta-asiakkaiden kasvoja. Samalla se on osoitus siitä, ettei meillä ole yrittäjälle mitään merkitystä. Laiva kuitenkin kulkee joka tapauksessa - oli siinä matkustajia tai ei. 

Jottei komea päivä olisi vallan mennyt surkutellessa tulevaa Vepsän kesää, nautimme virvokkeista auringonsäteiden alla. Kun vielä musiikkivalinnatkin osuivat nappiin, mikäpä siinä oli viettää kevätkauden avausta. Grillikin oli kuumana pääosan ajasta. Kivenheiton päässä kokoontumispaikastamme oli kymmenittäin kyhmyjoutsenia uiskentelemassa suojaisassa poukamassa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti