maanantai 28. marraskuuta 2022

Indra ja Harjattulan ruska

Tutustuin syyskuussa Indraan, joka on kameran edessä kuin kotonaan ja sattuu asumaankin lähistöllä. Syksyn mittaan olemme silloin tällöin käyneet ottamassa kuvia erilaisissa ulkomiljöissä. 

Tällä kertaa suuntana oli Turun Kakskerran saari ja tarkemmin Harjattula. En ollut aikoihin käynyt sillä suunnalla, joten se tuli mieleen potentiaalisena kuvauspaikka. 

Lokakuun puolivälissä puissa oli vielä jonkun verran lehtiä. Pääosin ne olivat kuitenkin jo varisseet maahan. Turun seudulla paras ruska on tilastollisesti 12. lokakuuta, mutta mielestäni tänä syksynä se oli jo aikaisemmin. 


Golfkentän lisäksi Harjattulassa sijaitsee Paasivi-Opisto, jossa allekirjoittanut vietti yhden lukuvuoden pian 30 vuotta sitten. Kyseessä oli kurssi, jossa enimmäkseen opiskeltiin liikkuvaa kuvaa, mutta mukana oli jonkun verran myös esimerkiksi valokuvausta. 

Opettajana linjalla oli elokuvantekijä Timo Lapila Perniöstä. En tiedä yhtään mitä hänelle nykypäivänä mahtaa kuulua, en ole nähnyt ainakaan 25 vuoteen. Timo piti myös muovikassimuseota kotitilansa ulkorakennuksessa. En osaa sanoa onko sellainen vielä olemassa. 

Noilta ajoilta on olemassa paljon lyhytelokuvia, joita voisi joku päivä katsella vuosien tauon jälkeen. Tiedä sitten miten rainat ovat kestäneet aikaa, mutta kai sieltä jotain löytyy mitä pystyisi pyörittämään ilman että nousee puna poskille. 

Harjattulan kartano ei näissä kuvissa näy. Se ei mielestäni sopinut kokonaisuuteen, vaikka komea rakennus onkin. Leijonapatsas portaiden alla tosin pääsi Indran viereen. 

Kartanopuiston ohella kuvauslokaationa oli ranta, jossa viime kesän uutuutena oli Rantakahvila Juho Kusti. En ehtinyt siellä kertaakaan käymään, mutta kai se ensi vuonnakin aukeaa. 

Aluetta on siistitty lähivuosina muun muassa raivaamalla pajukkoa. Ihmettelin tosin jo puolitoista vuotta sitten oranssia laivakonttia, joka seisoo parkkipaikan vieressä nurmella. Mutta kai sillekin joku funktio löytyy. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti