tiistai 24. toukokuuta 2022

Vähä-Tulejärven luontopolulla

Geokätköilyä harrastava turkulaiskaverini kertoi talvella, että heti kun tulee kuivemmat kelit, olisi hänen aikomuksenaan mennä Laitilaan eräälle luontopolulle etsimään kätköjä. Ilmoittauduin välittömästi mukaan. 

Polku osoittautui viiden kilometrin mittaiseksi Vähä-Tulejärven luontopoluksi tai vaihtoiselta nimeltään pelkäksi Tulejärven luontopoluksi. Aloituspaikan löytää Valtatie 8:n läheltä osoitteesta Krouvintie 133 Laitila.
Pääosin mäntymetsikössä kiemurteleva polku ei tarjoa maisemallisesti järin suuria vaihteluja. Eräs osuus kuljettiin kumminkin vanhan ikimetsän läpi, jossa naavat ja lupot killuivat kuusenoksilla kuin Kalevalan laulumailla aikoinaan. 

Toukokuisella retkellämme oli tosiaan kuivaa. Kilometrien matkalla oli ainoastaan yksi vetinen kohta, jossa piti olla vähän tarkempi mihin koipensa työntää. 

Reittiopastus oli selkeä - sen kun vaan seurasi valkoisia maalitäpliä puissa. Eksymisen vaaraa tuskin on, mutta toki sekin on mahdollista. Vähä-Tulejärven kiertävällä reitillä on siellä täällä osin haalistuneita infotauluja alueen luonnosta ja historiasta. Jopa Jukolan viestin lähtöpaikka vuodelta 1985 ohitetaan. Samoin muinaisen partioleirin portti. 

Geokätköjä reitin varrella on huimat parisenkymmentä. Muutama niistä jäi löytämättä kokeneeltakin konkarilta, jolloin heräsi epäilys mahdollisesta varkaudesta. Yksi kätkö oli niin hankalassa paikassa, että sinne päästäkseen olisi pitänyt olla tikapuut tai fyysisesti ketterä kuin apina. 

Järven rannassa on mukavan näköinen uimapaikka, jossa voisi kesällä viettää aikaa. Nyt todellakaan ei voinut, sillä armoton tuuli piiskasi kyyneleet silmiin ja hiukset uuteen kampaukseen. 


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti