sunnuntai 2. huhtikuuta 2017

Friskalanlahdella 29. maaliskuuta

Kannalisvaalien ennakkoäänestys alkoi viime keskiviikkona. Kannoin korteni kekoon Turun Hirvensalon K-Marketin äänestyspisteessä.

Kaupassa oli vain yksi äänestyskoppi, joka sekin oli sijoitettu ahtaalle käytävälle kassojen ja ulko-ovien väliin. Toimitsijat hääräsivät kovasti pöytien takana, eikä homma tuntunut olevan vielä aivan hanskassa. Ymmärrettävästi ensimmäisen äänestyspäivän aamuna saattaa olla pientä hakemista.

Jos jotakuta sattuu kiinnostamaan, en ole koskaan ollut järin puolueuskollinen. Ennemminkin olen äänestänyt henkilöä, oli kyseessä sitten kunta-, eduskunta- tai presidentinvaalit. Kumminkaan Vasemmistoliitto tai muut kommunistit eivät ole ääniäni saaneet.

Äänestämässä olen käynyt säntillisesti yhtä poikkeusta lukuunottamatta joka vaaleissa. Kerran en jostain syystä saanut toimeksi mennä ennakkoäänestämään ja varsinaisena vaalipäivänä makasin niin kovassa krapulassa, että kansalaisvelvollisuus jäi suorittamatta. En enää muista mikä vaali mahtoi olla kyseessä.


Äänestystapahtuman jälkeen päätin käväistä Hirvensalon Friskalanlahdella, joka on tunnettu lintuvesistö. Parkkipaikka löytyy päätien läheisyydestä ja siihen mahtuu muutama auto kerrallaan. Pikkutietä pitkin huristelu on kielletty, vaikka puomin pystyisi helposti ohittamaan.

Vielä pari vuotta sitten Friskalan pelloilla oli aivan rantakaislikon tuntumassa mukava pitkospuureitti. Erään lintubongarin mukaan se purettiin koska koiranulkoiluttajat päästivät lemmikkejään vapaaksi. Karvaturrit tykkäsivät häiritä lintuja, joita tämäkin herra tiiraili kiikarillaan läheisestä lintutornista.

Maaliskuun lopulla ei Friskalanlahdella vielä paljon tipuja näkynyt. Ehkä harjaantuneempi silmä olisi saattanut erottaa jotain muutakin kuin sähkötolppaa nakuttavan palokärjen ja kaukana uiskentelevat joutsenet.Ei kommentteja:

Lähetä kommentti