torstai 27. huhtikuuta 2017

Ruissalossa lauantaina 22. huhtikuuta

Viime viikon lauantaina oli merkillinen keli. Välillä aurinko paistoi, sitten tuli raekuuro tai vesisade ja jälleen aurinko. Sama rumba jatkui koko päivän. Yritä siinä sitten ulkoilla. Kaikesta huolimatta näin kuitenkin pääsi käymään ja viikonloppuna vierailin Turun Ruissalossakin pariinkin otteeseen.

Alkuperäinen tarkoitus oli tutkia Ruissalon Marjaniemen sammakkolampia. Sateenvarjon jätin autoon - hyväuskoisena ajattelin, ettei taivaalta varmaan nyt mitään tipu.

Luontopolun varrella rinteessä kukkivat sinivuokot.


Marjaniemen luontopolun liepeillä on muutamia lätäköitä, joissa olen monena keväänä käynyt bongaamassa sammakoita. Nytkään ei tarvinnut kauan kökötellä lammikon reunalla, kun pinta alkoi värähdellä ja ensimmäinen pallosilmä näyttäytyi.




Lätäkössä oli ainakin vielä lauantaina ihmeen vähän sammakoita. Huomasin vain kolme. Todennäköisesti enemmänkin olisi voinut nähdä, mutta ankara raekuuro yllätti. Päätin palata autolle, jotten vallan kastuisi. Kaaralle päästyäni sade lakkasi kuin seinään.

Marjaniemestä etenin Turun yliopiston kasvitieteellisen puutarhan takamaille. Harva edes tietää koko seutua, vaikka itse ulkopuutarha ja päärakennus olisivatkin tuttuja. Alue on myös patsaspuisto, jossa on lummelampia ja avaraa nurmikenttää.









Ei kommentteja:

Lähetä kommentti