sunnuntai 14. helmikuuta 2016

Katariinanlaaksossa 13. helmikuuta

Katariinanlaakso on jalopuita kasvavista saarekkeista muodostunut 17 hehtaarin kokoinen luonnonsuojelualue Turun eteläisten lähiöiden tuntumassa lähellä Kaarinan rajaa. Alueeseen kuuluu lehtojen lisäksi kallionalusmetsää, männiköitä ja ketoja. Suojelualueen eteläosa on rantaniittyä.

Katariinanlaakson kasvillisuuden erityispiirteitä ovat runsaat tammet ja mestälehmukset, suuri lajimäärä lehtokasveja sekä rinneketojen harvinaiset lajit. Rinneketojen ympäristössä kasvaa myös harvinaisia sieniä.
Katariinanlaaksossa risteilee luontopolkuja. Sellaista pitkin minäkin tallustelin helmikuisena lauantaina, joka juuri tuolloin sattui olemaan aurinkoinen. Hetkeä aikaisemmin pyrytti tovin lunta ja oli muutenkin synkän näköistä.Keskeiselle paikalle pengersillan kupeeseen oli joku kiinnittänyt ilmoituksen. Siinä kehoitettiin alueen asukkaita saapumaan infotilaisuuteen, jonka aiheena on mahdollinen uusi silta merenlahden taakse Hirvensalon saareen.

Silta on mielestäni tarpeellinen. Toivottavasti sille löytyy sopiva paikka, joka ei haittaa luontoarvoja. Jos Hirvensalon ja lähisaarten rakentaminen jatkuu yhtä massiivisena kuin se on lähivuosikymmeninä ollut, ei nykyinen silta riitä mihinkään. Tälläkin hetkellä se on jo jonkinlainen ongelma.
1 kommentti:

  1. Hienoja kuvia! Juu, ja silta tarvitaan ja aikas pian, mutta mihin kohtaan?
    T.Matti "Viki" Vikström

    VastaaPoista