torstai 22. lokakuuta 2015

Lokakuisia maisemia Paraisilta

Edellisessä blogikirjoituksessa kerrotun Kaarinan Kuusiston Ryövärinholman jälkeen suuntana oli Parainen.

Komean Kirjalansalmen sillan jälkeen huristellaan vielä jonkun matkaa, kunnes saavutaan Saariston pääkaupunkiin Paraisille.

Paraisilla tulee käytyä aina silloin tällöin. Yleensä aika paljon samoja nurkkia kuluten, vaikka varmasti sieltä löytyisi rutkasti hienoja maisemia jos pikkuteitä lähtisi kiertelemään.

Tällä kertaa kävimme Vartijan Jaskan kanssa Lillholmenin sillan pielessä katselemassa ja kuvaamassa aurinkoista lauantaipäivää. Kyseessä on avattava ponttoonisilta muutaman kilometrin päässä keskustasta. Sieltä on komeat näkymät merelle.
Nordkalkin valtava kalkkikaivos Paraisten keskustan tuntumassa on aina vaikuttava näky. Harmi kyllä aita on melko kaukana kuilun reunasta. Ratkaisu varmasti selittyy turvallisuussyillä, mutta valokuvaamisen kannalta se on ongelmallinen. Nytkin ratkaisin asian niin, että nostin kameran yläilmoihin ja otin puolisokkona kuvia.Kun puhun Paraisista, jolla tarkoitan nimenomaan Paraisten kaupunkia, enkä suinkaan siihen myöhemmin liitettyjä pikkukuntia kuten Nauvoa. Se on allekirjoittaneelle yhä sama Nauvo kuin ennenkin, eikä suinkaan Parainen tai Paraisten Nauvo.

On nimittäin todella ärsyttävää uutisointia, kun vaikka Turun Sanomat otsikoi "Naantalin Rymättylyssä nähtiin rattijuoppo". Luulisi olevan itsestään selvää mikä on Rymättylä, koska ei kuntaliitoksesta sentään niin kauaa ole.


3 kommenttia:

 1. Puhumattakaan Länsi-Turunmaan kaupungista!
  Onko muuten blogisi etusivulla oleva mökkikuva Kustavista?
  T.Matti "Viki" Vikström

  VastaaPoista
 2. Taustakuva on Taivassalosta. Hiukan ennen Kaitaisten siltaa Kustavin suuntaan mennessä.

  VastaaPoista
 3. Näköalapaikalta tuo kuva juuri onkin. Vieressä on kaivosmuseo punaisine puutaloineen. Välissä on aita, joka haittaa kuvaamista.

  VastaaPoista