tiistai 13. tammikuuta 2015

Kun Myllysilta notkahti

Facebookin Turku kuvin ja sanoin -ryhmässä oli noin viikko sitten kuva notkahtaneesta Myllysillasta. Se sai niin innostuneen vastaanoton, että päätin itsekin kaivella kuva-arkistoja. Latasin ryhmään useamman kuvan paketin Myllysillasta. Ne on otettu maaliskuun seitsemäntenä päivänä vuonna 2010.Myllysilta on Turussa sijaitseva Aurajoen ylittävä silta. Sillalla on neljä ajokaistaa ja yksi kevyen liikenteen väylä. Sen viralliset avajaiset ja vihkiäiset pidettiin 29. marraskuuta 2011. Nykyinen silta avattiin liikenteelle jo 19. syyskuuta 2011. Aluksi ajokaistoista oli käytössä vain kaksi.

Samalla paikalla oli aikaisemmin samanniminen vuonna 1975 valmistunut silta, joka suljettiin sen painuttua notkolle 6. maaliskuuta 2010 ja purettiin touko-heinäkuussa 2010.  

Uuden Myllysillan rakennustyöt aloitettiin syksyllä 2010. Ajoesteet sillalta poistettiin 19. syyskuuta 2011 klo 10. Kaikki ajokaistat saatiin käyttöön 29. marraskuuta 2011. Tällöin myös sillan päiden alta kulkevat Aurajokivarren kevyen liikenteen väylät avattiin.  Sillan viher- ja kivityöt viimeisteltiin vasta keväällä 2012. (Wikipedia)


Muistan hyvin tilanteen, jolloin kuulin Myllysillan "romahtaneen". Olin matkalla ostoksille Tallinnaan Sunttu Sundellin ja Pauli Raatikaisen kanssa. Päivämäärä oli 6.3.2010.

Puhelimeni soi kesken laivamatkan. Soittaja oli Matti Viki Vikström, joka kertoi tämän kohu-uutisen. Hän suositteli ensitöikseen, että menisin kuvaamaan tilannetta. Koska olin reissussa, ei homma luonnistanut ennen kuin vasta seuraavana päivänä.

Pyhäpäivänä Aurajoen rannoilla riitti uteliaita. Jopa jäällä liikkui väkeä. Mielessä kävi, että jos silta tuosta konkreettisesti rojahtaa alas jokeen, päätyvät sinne myös jäällä seikkailijat. Tilanne ei kuitenkaan ollut niin vakava. Silta oli vaan suljettu liikenteeltä ja kaikki ihmettelivät mitä pitäisi tehdä.

Ihmettelyä jatkui aikansa, kunnes kesällä 2010 siltaa alettiin purkamaan. Yllättävän kauan päätöksen tekemisessä menikin.

Uusi komea Myllysilta avattiin lopulta syyskuussa 2011. Avajaispäivän iltana sillalla esiintyi muun muassa Negative ja lopuksi taivaalle lensi satoja ilotulitusraketteja.

1 kommentti:

  1. Ei insinööri ole aina oikeassa, ei edes siltainsinööri!
    T.Matti "Viki" Vikström

    VastaaPoista