maanantai 2. kesäkuuta 2014

Vepsä Open Air 2014

Viime viikonloppuna vietettiin jo perinteeksi muodostunutta kesänavausta, Vepsä Open Airia. Kaveriporukan kesken Turun kaupungin ulkoilusaaressa Vepsässä järjestetty vuorokauden mittainen rupeama oli jälleen onnistunut, vaikka kelit olisivat saaneet hieman kesäisemmät ollakin.

Menomatkalla vesibussi hidasti, kun Ruissalon kohdalla uiskenteli kauris. Se ei lopulta lähtenyt ylittämään merenlahtea, vaan palasi takaisi Pikku-Pukin Rantapromenadille, josta oli varmaan mereen hypännytkin.


Viime vuonna Vepsään valmistuneet neljä uutta mökkiä ovat aikamoista luksusta verrattuna niiden paikalla olleisiin vanhoihin rötisköihin. Vuokrahinta tosin kohosi samalla, mutta nyt mökissä on viisi makuupaikkaa ja tilaa vaikka kuinka.Vepsän henkilökunta oli vaihtunut sitten viime kesän. Uudella porukalla menee varmaan jonkun aikaa saaren tavoille opetellessa. Jäin kuitenkin kaipaamaan muutaman suven emäntänä ollutta Sannaa.

Ravintolan alkoholijuomien hintoja oli nostettu, mutta viihdyimme siitä huolimatta terassillakin runsaista eväistämme huolimatta. 6,50 euroa karpalolonkerosta tai isosta oluttuopista alkaa tosin jo olla kriittisillä rajoilla. Omien juomien kanssa läträämistä ei sentään ole rajoitettu Vepsässä muuten kuin ravintolan alueella ja saarelle kulkevassa laivassa.Vepsässä taitaa olla vuosi toisensa jälkeen samoja lokkeja. Ne ovat oppineet päivystämään grillauspaikkojen läheisyydessä. Lajille tyypillisiä kirkumisia ja kutsuhuutoja ne eivät päästele, koska odottavat itse saavansa kaikki ruuantähteet. Kokonainen makkarakin menee tuosta vaan alas yhdellä imaisulla.Vepsässä monasti nähtyjä meriharakoita ei tällä reissulla tullut yhtään vastaan, mutta valkoposkihanhia sen sijaan paljonkin.

Pääskysen pesiä oli mökkiterassien katonrajoissa. Yksi poikanen tipahti jostain pesästä terassillemme ja räpiköi siinä aikansa. Lokki kai sai siitä suupalan, koska pian se oli kadonnut. Vain elämää, ei sen enempää...

1 kommentti:

  1. Business is business, nykyään kaikkialla. Kun vaan ei kävisi niin, että kaupunki laittaa paikat kuntoon ja myy sitten jotain puoluetta lähellä olevalle yritykselle, kun ei kuulu kunnan ydinbisnekseen. Mökkivuokrat pilviin ja kaikki muukin maksulliseksi...
    T.Matti "Viki" Vikström

    VastaaPoista