torstai 13. maaliskuuta 2014

Stallions Of The Highway Street Bar 95:ssa

Saxon -tribuuttibändi Stallions Of The Highway on vaikuttanut Turun seudulla jo pitkään. Keikkoja on käsittääkseni ollut muutama vuodessa. Allekirjoittaneelta ne ovat lipsuneet ohi yhtä lukuunottamatta. Viime lauantaina asiaan tuli korjaus, kun tie vei Satakunnantiellä sijaitsevaan Street Bar 95:een.

Street Bar on Turun keskustasta nähden hieman syrjässä, mutta ainakin iltakymmenen tienoilla sinne oli hyvät joukkoliikenneyhteydet. Keikkapaikkana baari on mielestäni varsin toimiva ja porukkaa mahtuu yllättävän paljon.

Oluen hinta kummastutti. Ensimmäinen tuoppini maksoi peräti 5,90 euroa, sitä seuraavat vähemmän. Hyvä että sentään näin päin.

Stallions On the Highwayn olen nähnyt vain kerran aikaisemmin. Areenana oli tuolloin Uudenmaankadulla hetken aikaa toiminut rokkihenkinen baari, jonka nimen olen jo unohtanut. Vuosi taisi olla 2007 tai 2008. Entinen Iron Maiden -laulaja Paul Di'Annokin kävi siellä keikalla suomalaisen taustabändin kanssa.


Koska Saxon on yksi genrensä perusbändejä ja muistin Stallionsin olleen vuosia sitten pätevä esittämään sen tuotantoa, en pettynyt Street Barissakaan. Silmät kiinni keikkaa seuraten olisi melkein voinut luulla oikean Saxonin esiintyvän. Laulaja Makke Tuomela nimittäin kuulosti yllättävän paljon Saxonin Biff Byfordilta. Hän myös kuritti välillä kitaraa, jolloin bändissä oli kolme kuusikielisen taitajaa.

Yhtye keskittyi soittelemaan lähes pelkästään Saxonin varhaistuotantoa 80-luvun alusta. Mikäpä siinä, sieltähän ne suurimmat klassikkobiisit löytyvätkin. Princess Of The Night, Denim And Leather, 747 (Strangers In The Night), Wheels Of Steel ja muut rallit esitettiin alkuperäisiä versioita kunnioittaen. Uudemmista kappaleista en Stallionsit esittivät ainakin mainion Dogs Of Warin vuodelta 1995.Stallions Of The Highwayn perään esiintyi Megadeth-coverbändi Trust In Peace. Pätevästi soittaneiden kaverien keikka ei jaksanut sytyttää kovan Saxon-ryöpytyksen jälkeen, mutta paikalla tuntui olevan monta varta vasten heitä katsomaan tullutta.


1 kommentti:

  1. Moikka! Streetin puolesta vielä pahoittelut, jos juomien hintojen kanssa on tullut ongelmia. Olut maksaa viikonloppuisin ennen klo 21 4,90 ja siitä eteenpäin 5,20.

    Terkuin, Emma / Street Bar 95

    VastaaPoista