maanantai 27. tammikuuta 2014

Bad Kingin debyyttialbumi JesterdayBad King -yhtyeen Jesterday ilmestyi viime vuoden lopulla turkulaisen V.R. Labelin julkaisemana.

Levy-yhtiön muita artisteja ovat muun muassa heavyrockduo The Mystons ja "Bruce Springsteen kohtaa punk-musiikin" -tyyppinen Shades Of Nowhere.

Bad King on 2008 perustettu hämeenlinnalais-turkulainen kokoonpano. Bändissä soittavat Patrik Kivekäs (rummut), Jukkis Paasivaara (basso), Vesku Paasivaara (kitara) ja Juuso August (laulu ja kitara).

Bad Kingin Jesterday on orkesterin ensimmäinen pitkäsoitto. Yhdentoista kappaleen albumilta lohkaistiin singleksi Am I jo alkusyksystä. Reipas ja tarttuva biisi olikin hyvä valinta antamaan esimakua tulevasta.

Levyn kappaleet ovat yhtä vaille laulajakitaristi Juuson tekemiä. Ainoastaan Revolution on hänen ja basisti Jukkiksen yhteistyötä. Kyseinen ralli on mielestäni levyn parhaimmasta päästä.

Basisti Jukkiksen mukaan Bad Kingin musiikkia on kuvailtu Hanoi Rocksin ja HIMin välimuodoksi. Itse kääntyisin enemmän HIMin puoleen jos noista kahdesta pitää valita. Omaan korvaani orkesteri soi jotakuinkin brittipopin ja grungen jäljillä. KentManic Street Preachers ja Nirvana saattavat ainakin olla lähempänä kuin Hanoi Rocks.

En ole nähnyt orkesteria keikalla vielä toistaiseksi. Täytyy käydä katsastamassa meininki, jahka sopiva tilaisuus sattuu kohdalle.

Bändi on ahkeroinut liikkuvan kuvan parissa. Musiikkivideoita on syntynyt useampiakin.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti