maanantai 23. joulukuuta 2013

Elisa Day Louhisaaren maisemissa

Talvipäivänseisausta ei ensimmäisenä miellä hyväksi kuvauspäiväksi. Joulukuun päivät kun ovat pirun lyhyitä muutenkin.

Kuvausaikatauluja on usein vaikea saada sopimaan yhteen muiden kuin itsensä kanssa. Siinähän ei ole yleensä esteenä kuin työvuorot, jotka tuppaavat olemaan iltapainotteisia.

Kysyin muutamaa päivää aikaisemmin turkulaiselta pin-up-mallilta Elisa Daylta mitä hän mahtaa puuhailla lauantaina 21. joulukuuta. Jos kiinnostaisi lähteä kuvaamaan jonnekin. Moinen järjestely sitten sopikin.

Tutustuimme muutama kuukausi sitten syyskesällä. Huomasin Elisan ilmoituksen eräällä mallit- ja valokuvaajat -sivustolla. Kävimme tuolloin kuvaamassa Kakskerrassa Brinkhallin kartanon tiluksilla. Juttu löytyy linkistä http://kaislatuuli.blogspot.fi/2013/09/elisa-day-brinkhallissa.html

Askaisissa sijaitseva Louhisaaren kartanolinna tunnetaan parhaiten marsalkka Mannerheimin syntymäpaikkana. Viime lauantaina alueella oli hiljaista kuin huopatossutehtaassa. Nurmikko vihersi siihen malliin, että eipä olisi uskonut jouluaaton olevan muutaman päivän kuluttua!

Talvipäivänseisaus on vuoden lyhin päivä. Koska kuvaan yleensä aina vallitsevassa luonnonvalossa, oli reissu vähän tuurin kauppaa valon puolesta. Loppujen lopuksi sitä riitti melko mukavasti, vaikka toki taivas olisi saanut olla kirkkaampi.

Mielessäni oli aika selvät visiot kuvaamisen suhteen. Ylimääräistä säätämistä ja ihmettelyä kuvauspaikoilla pyrin aina muutenkin välttämään. Elisan ei tarvinnut, toivottavasti ainakaan, turhan kauan palella parin plusasteen ulkoilmassa.

Elisa Day on todella upea ja kuvauksellinen nainen sekä Louhisaaren kartanomiljöö on Suomen oloissa ainutlaatuinen. Vuodenaika asetti omat esteensä, mutta ainahan ei voi olla kesä!


5 kommenttia:

 1. Upeita kuvia! Mahtavannäköinen tyttö. Jostain syystä tykkään tosi paljon tuosta 7. kuvasta. Hyvä komppis. t. MM

  VastaaPoista
 2. Wonderful Kimmo !
  Elisa Day, a very beautiful model and woman and that hair and that dress and those surroundings makes it perfect !
  I can understand that they enjoys your photographing because you really have an eye for model and art !
  And you are very privileged to take pictures of theese great women
  Looks like a mansion behind her and i love such places.
  keep up the good work !
  Anders

  VastaaPoista
 3. Ooh ooh. Onko tuo Mannerheimin syntymäkoti?

  VastaaPoista
 4. Sepä se. http://fi.wikipedia.org/wiki/Louhisaaren_kartano

  VastaaPoista
 5. Tosi hyviä kuvia, kiitokset linkistä! Kirsi

  VastaaPoista