tiistai 18. joulukuuta 2012

Dingon Facebookissa

Viime viikolla huomasin nettilinkin, jossa oli 80-luvun tähtiorkesteri Dingon uusi kappale. Näyte oli nimeltään Facebookissa.

"Olen tässä sun Ritari Ässä, nettitikkuja sydämessä, en elä toivossa, asun sun makuuhuoneessa, Facebookissa".

Näin imelää yleisönkosiskelua en muista hetkeen kuulleenikaan. Dingon pääjehu, laulaja Neumann, ryhtyi taannoin yhteistyöhön tuottajakaksikko Maki Kolehmaisen ja Jimi Constantinen (ex-Jimi Pääkallo) kanssa. Kolmikko on joko tahallaan tehnyt idiootinvarman hitin tai sitten on itsekritiikki pettänyt pahemman kerran.


Neumann teki aikoinaan rutkasti hienoja biisejä. Pistoolisankari, Kunnian kentät, Valkoiset tiikerit tai Elämäni sankari ovat kovia ralleja. Facebook -kappaleen kanssa tuntuu pohja tulleen vastaan.

YLE Teema esitti pari kuukautta sitten vanhoja Dingo-dokumentteja 80-luvulta. Oli mielenkiitoista katsella niitä. Olin itse yläasteikäinen 80-luvun puolivälissä, jolloin Dingo-huuma valtasi Suomen.


Neumann Kaivopuiston konsertissa kesällä 1984.

Ohjelmien välissä haastateltiin Neumannia. Mies puhui verkkaisesti soperrellen kuin muutaman rauhoittavan mielialapillerin syöneenä. Yllättäen myös haastattelija oli samassa jamassa. Uskomatonta.

Dingon ensi vuonna ilmestyvälle uutuusalbumille saattaa olla kysyntää nyt, koska Naumann oli hiljattain mukana suositussa Vain elämää -tv-sarjassa. Käsittääkseni viime keväänä kuvattu sarja keräsi katsojia omastakin tuttavapiiristä.

En odota paljoakaan Dingon uutuuslevyltä. Mielestäni kiertäminen Dingo -nimelläkään ei ole kovin rehtiä, vaikka yhtye pitkälti henkilöityi jo 80-luvun supersuosion vuosina Neumanniin. Touhu ei onneksi ole silti vielä lähelläkään sellaista säälittävyyttä, jota Remun nyky-Hurriganes on ollut jo kohta 20 vuotta.


Vain elämää -ohjelmasta jäi mieleen Neumannin versio Katri Helenan hitistä Anna mulle tähtitaivas. Se sentään rokkaa.

7 kommenttia:

 1. Onneksi ei ole pakko kuunnella tuota hermoja raastavaa lammasääntä, kuin harvoin yleisillä paikoilla radiosta.
  Omassa radiossa vaihtuu kanava heti, kun ensi määkimiset kaikuvat siitä.

  VastaaPoista
 2. Kaikkea kanssa, yhdyn kalasteluun.. (tane)

  VastaaPoista
 3. Aivan järkyttävää roskaa toi biisi. Olis sit julkaissut vaikka ennemmin omalla nimellä kuin Dingon,vaikka melko sama se nykyisin kyllä on!

  Mika L.

  VastaaPoista
 4. Käsittämätöntä pyörittää yhtyettä kaikkien näiden vuosien jälkeen. En ymmärrä, miksi eivät osaa lopettaa, kun paras luomisvoima on jo ehtynyt.

  VastaaPoista
 5. No jopas oli nihkeä veto!
  Joskus 90-luvulla Neumann oili esiintymässä mies ja kitara periaatteella Rahtilaivalla. Jouduin sattumalta tilaisuuden spiikkeriksi. Olin aika porossa, mutta Neuman vielä enemmän. Ennen encorea hän kusi laidan yli takakannelta samalla lirkutellen jollekin entiselle ihailijattarelleen. Encore ei meinannut sitten edes toteutua, mutta sain äijän viimein patisteltua takaisin jakkaralle. Hoilatutti vielä Autiotalon yleisöllä ja hävisi sitten hiukkasen horjuen Turun yölämään.
  T.Matti "viki" Vikström

  VastaaPoista
 6. mun mielestä tosi hyvä kappale tää uusi, ehkä eka sinkku adios rosario oli vielä vähän parempi, jos vertaa aiempaan 2000-luvun tuotantoon niin nää kaks biisiä on ehkä lähinpänä 80- luvun saundeja. nyt enemmän koskettimia mukana ja rummut on ihan kasarin kuuloset tossa adios rosarion lopussa. uskosin että dingo on saanut tehtyä tasaisimman albumin 2000-luvulla. maaliskuuta odotellessa:)

  VastaaPoista