keskiviikko 7. maaliskuuta 2012

Kruiz Ruisrockissa 1988


Surffailin tässä päivänä eräänä Youtubessa. Mieleen juolahti neuvostoliittolainen hevibändi Kruiz. Bändin tuotantoa löytyy jonkun verran Youtubesta, olen sitä joskus ennenkin katsellut.

Kruizin saattavat jotkut muistaa vuoden 1988 Ruisrockista. Päälavalla esiintynyt kolmimiehinen bändi oli jokseenkin huvittava ilmestys, sen verran mitä siitä itse muistan. Kruizin ohella ainoa orkesteri, josta ylipäätään on jäänyt jotain mieleen tuon Ruisrockin lauantain annista, on Havana Black (tai tuolloin vielä Havana Blacks). Vettä satoi ja tunnelma oli ankea.
1988 oli Ruisrockin historian heikoin vuosi. Lippuja ei myyty kuin vaivaiset 4 500 kappaletta. Eli kävijöitä oli sellaiset reilut pari tuhatta per päivä. Ilma oli todella huono ja esiintyjälista varsin heikko. Kelille ei voi mitään, mutta esiintyjille olisi varmaan jotain voinut tehdä. Kuten vaikka buukata myyvempiä bändejä soittamaan Ruissaloon.

Nykyään tuntuu uskomattomalta, että Ruissalossa on voinut olla niin vähän sakkia. Nykyjärjestäjän aikana juhlimassa on helposti 20 000 - 25 000 ihmistä per päivä. Olen viime vuosina oppinut arvostamaan ihan uudella tavalla sitä vanhaa perinteistä Ruisrockia, jossa ei ollut minkäänlaisia ruuhkia ja esiintyjälista oli inhimillisen mittainen. Lavalla nähtiin isoja ulkomaisia staroja, eikä samoja suomalais- ja ruotsalaisbändejä vuosi toisensa jälkeen kuten nykyään.


Faktaa vuoden 1988 Ruisrockista:

Yhdeksästoista Ruisrock (1988)

Kävijämäärä 4 508. Kuuluttaja: Pedro Hietanen.

Lauantai 6.8.1988

Sunnuntai 7.8.1988Kruiz


Jälkikäteen Kruiz kuulostaa yllättävän hyvältä. Ostin aikoinaan Epesistä bändin vuonna 1988 ilmestyneen älppärinkin, mutten ole tainnut kuunnella sitä kertaakaan kokonaan. Ja jos olenkin, niin viimeisestä kerrasta on ainakin 20 vuotta aikaa. Täytynee kaivaa lätty esille, sillä eipä tämä lainkaan hullumpaa materiaalia ole.Wikipedian mukaan Kruiz on perustettu 1978 ja toimii vielä nykyäänkin.

http://en.wikipedia.org/wiki/Cruise_(band)

http://www.metal-archives.com/bands/%D0%9A%D1%80%D1%83%D0%B8%D0%B7/1188

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti