tiistai 17. syyskuuta 2024

Sunnuntaikävelyllä Kuuvannokalla

Sunnuntaina 8. syyskuuta ulkoilupaikaksi valikoitui Turun Ruissalon Kuuva. Se on hyvä vaihtoehto saaren kärjen Saaronniemelle, eikä lainkaan yhtä ruuhkainen. 

Kuuvan parkkipaikka oli kauniina syyskesän sunnuntaina aivan piukassa autoja. Omani sain hetken mietinnän jälkeen bussipysäkille. Tähän aikaan vuodesta Kuuvaan ei linja-autovuoroja kulje. 

Parkkipaikalta on Kuuvannokan kallioille viitoituksen mukaan matkaa 900 metriä. Sinne kuljetaan lähes päätyyn asti tietä pitkin, jonne saa ajaa vain tonteille menijät. 

Jokin minulle tuntematon lintu äänteli puiden latvustossa siihen malliin, että piti oikein pysähtyä etsimään sitä. Katseeni kuitenkaan otusta tavoittanut, eikä lähellä kävellyt vanhempi rouva kai osannut puhua, koska hän ei vastannut mitään lintuaiheiseen kysymykseeni. 



Kuuvannokan kallioilla oli ennätysmäärä ihmisiä. Tai ainakaan minä en ole ennen nähnyt siellä niin paljon sakkia. Eräs lady jopa otti yläosattomissa aurinkoa. Pikaisella vilkaisulla voisin kuvitella, että jonkinlainen fanikunta lähistölle varmasti kerääntyi.

Veneilykausi eli vielä kukoistustaan. Airiston hienoisessa merisumussa lipui useita purjeveneitä ohittaen muun muassa Rajakarin, jonka lähistöltä lakimies Ilpo Härmäläisen ruumis nostettiin helmikuussa 2022.  

Päivä oli harvinaisen hieno. Vaikka hellepäiviä onkin kuluvana kesänä ollut ennätysmäärä, saivat elokuun tuulet ja sateet sen tuntumaan entistäkin miellyttävämmältä. 















Ei kommentteja:

Lähetä kommentti