keskiviikko 19. heinäkuuta 2023

Miniloma Vepsässä

Kesäloman toisella viikolla mökkeilin kolme vuorokautta Turun kaupungin ulkoilusaaressa Vepsässä.  

Vepsä on kuluvana vuonna saanut huonoa mainetta poskettomien hintojensa takia. Turun kaupunki on jostain käsittämättömästä syystä ulkoistanut eräälle raumalaisyrittäjälle jopa mökit ja saunatkin, kun vielä viime vuonna hänen kontollaan oli vesibussi ja ravintolapalvelut. 

Alunperinhän Vepsän ideana oli tarjota mökittömille ja vähäosaisille kaupunkilaisille edullinen kesänviettopaikka, mutta nykyään asia on kääntynyt päälaelleen - harvalla on edes varaa käydä saaressa päiväristeilyllä!  

Moni Vepsän vakiokävijä onkin radikaalisti vähentänyt saarimatkailuaan. Minullakin käyntikertoja heinäkuun puoliväliin mennessä reilusti alle puolet viime kesän vastaavasta. Tuolloin vielä käytin kausikorttia vesibussissa matkustaessani, mutta tänä vuonna läpyskästä kehdattiin pyytää sikamaiset 250 euroa, joten jätin suosiolla väliin. 

Kuuleman mukaan kortteja on mennyt kaupaksi huimat kaksi kappaletta. Viime vuonna määrä oli kolmisenkymmentä, hintakin sata euroa vähemmän. Ahneella on paskainen loppu, kuuluu vanha kansanviisaus!




Vepsän sinänsä mainion ravintolan terassikaljakin jäi kolmen päivän aikana vaivaiseen kahteen tuoppiin. En halua kerryttää raumalaista pankkitiliä, kun omiakin eväitä voi nauttia mökin terassilla. Kirkasta kuluikin lähes ns. piikkiöläiseen tahtiin erinomaisen musiikin soidessa bluetooth-kaiuttimesta.

Jotta mökkiterassi ei olisi ruvennut puuduttamaan, tein pitkän viikonlopun aikana yhden laajemman ja pari pienempää kierrosta 17 hehtaarin saarella. Vepsässä on fantastinen luonto ja fotoja kertyi jälleen paljon.

Kuvan, jossa silkkiuikku kantaa poikasiaan selässään aallokossa, lähetin Turun Sanomien Lukijan kuva-palstalle. Siellä se julkaistiin tiistaina 18. heinäkuuta. 










Ei kommentteja:

Lähetä kommentti