tiistai 8. joulukuuta 2020

Itsenäisyyspäiväajelulla

Tavaksi on tullut käydä Suomen itsenäisyyspäivänä jonkinmoisella maakunta-ajelulla. Tällä kertaa, kuten usein aiemminkin, se suuntautui Naantaliin ja Turun Ruissaloon

Koska ilma oli koko viikonlopun harmaampi kuin lonkero, ei paljon innostanut ulkoilla. Sunnuntaihin osunut itsenäisyyspäivä oli kelillisesti vielä kehnompi kuin lauantai, mutta veri veti tien päälle. 

Naantalin Kuparivuorella leirintäalueen yhteydessä sijaisteva Laivaston sankarivainajien muistoristi on sekä näyttävä että näyttävällä paikalla. Paikalle asetellut kynttilät ja seppeleet eivät tällä kelillä ehkä päässeet yhtä loistoonsa kuin kirkkaammalla ilmalla tai lumitalvena.

Armoton tuuli ja tihkusade piiskasivat pientä kulkijaa Kuparivuorella. Naantali campingin vuokramökkejä silmäillessäni en voinut kuin ihmetellä miten lähekkäin ne on rakennettu. Osa on toki ihan järkevästikin aseteltu, mutta uudemmat mökit vastaanottopisteen lähistöllä ovat aivan vieri vieressä. 

Kun kauniin kesäillan päätteeksi korkkaat vodkapullon ja tupruttelet paksua kuubalaista, alkaa kolmen metrin päässä naapuriterassilla varmasti vituttamaan moinen elostelu. 

Katselin muutama vuosi sitten mökkivuokria netistä. Hinnat eivät olleet ylivoimaisia, mutta eipä ole ainakaan vielä tullut asettauduttua taloksi. 

Osa mökeistä on sen näköisiä, että niissä varmasti viihtyisi hyvin pari vuorokautta. Osa puolestaan niin askeettisia yöpymismökkejä keskellä kivikkoa, että niihin kulku näyttää jopa vaaralliselta. 

Leirintäalueen kupeessa on vanha autiotalo, joka lienee joskus ollut kalastustila. Siihen kuuluu pitkulainen ulkorakennus, jossa on myös laput luukulla. Sääli, että näin komella paikalla olevat rakennukset on päästetty rapakuntoon. Naantalista kruisailin Ruissaloon. Porukkaa oli ihmeen paljon liikkeellä, Saaronniemen parkkipaikkakin melkein puolillaan. Jopa grillaajia riitti joka tulipaikkaan. Itse en moista hommaa edes harkitsisi tuollaisella kelillä. 

Merelläkin oli liikettä, mutta talviuimarit loistivat poissaolollaan. Syynä lienee saunojen ja pukutilojen sulkeminen, joka tapahtui samalla viikolla koronarajoitusten takia.  
Ei kommentteja:

Lähetä kommentti