torstai 26. huhtikuuta 2018

Sammakkobongausta Rauvolanlahdella

Tapanani on ollut käydä näihin aikoihin kevättä kuvaamassa sammakoita. Muutaman vakiolammikon olen kolunutkin tässä parin viikon aikana, mutta saldo on ollut heikonlainen. Lätäköt ovat olleet vielä osittain jäässä tai jos eivät, en ole huomannut niissä mitään liikettä.

Puolitoista viikkoa sitten Kaarinan Rauvolanlahdella kumminkin tärppäsi. Sellaista kuhinaa, jota näin Nils Lundbergin Varsinais-Suomen luonto -Facebook-ryhmään linkittämässä julkaisussa, ei valitettavasti ollut. Lundbergin fotoissa vilisi sammakoita oikein urakalla.

Seuraavana päivänä suuntasin Rauvolanlahdelle. Pitkospuut olivat todella heikossa hapessa ja kaipaisivat pikaista korjausta. Sattuu pian vahinkoja, mikäli niiden annetaan olla jatkossa puoliksi irtonaisina tai osin kokonaan puuttuvina.

Olin jo luovuttamassa sammakkojahtiani, kun yhtäkkiä kuulin helvetinmoista kurnutusta jostain lähistöltä. Muutaman metrin päässä oli valtavasti mulkosilmiä kutupuuhissa. Minut huomattuaan sekin ilo tietysti keskeytyi, mutta onneksi osa jäi poseeramaan kamerallekin.1 kommentti: