keskiviikko 4. marraskuuta 2015

Luontokuvahaaste Facebookissa

Facebookissa kiertää taas vaihteeksi haastehommia. Eli joku kaverisi "haastaa" sinut milloin mihinkin juttuun mukaan. Tällä kertaa sain luontokuvahaasteen tutulta kirjastotädiltä, joka on itsekin innokas taltioimaan ympäristöä kameralla.

Monet saattavat pitää tällaista täytenä hömppänä. Sitä se kieltämättä pitkälti onkin, mutta ihan hauskaa sellaista. Tiedän ihmisiä, joiden mielestä koko sosiaalinen media on täysin turhanpäiväistä suolikuonaa. Kuulemma muun muassa siksi "koska siellä juorutaan". On tietysti heidän asiansa ylläpitää yksipuolisia näkemyksiään.

Omaan, loppuvuodesta 2007 alkaneeseen facebookkailuuni suhtauduttiin alkuvuosina jopa pilkallisesti. "Tuollaista roskaa sinäkin viitsit", "kyllä minä sitten soitan tai käyn jos on asiaa" ja vastaavaa sai kuulla usein. Touhua pidettiin lähinnä nuorten villityksenä. Minulle, joka lähestyin neljääkymppiä, naurettiin.

Ajat ovat muuttuneet ja Facebook arkipäiväistynyt. Eläkeläisetkin ovat löytäneet sosiaalisen median. En usko monien jaksavan enää vittuilla tästä harrastuksesta.

Luontokuvahaasteeseen valitsin summittaisesti seitsemän kuvaani melko lähiajoilta. En sen enempää miettinyt niiden taiteellisia arvoja tai muutakaan. Kunhan olivat omasta mielestäni hyviä ja julkaisukelpoisia.

Kaikki fotot ovat olleet esillä Facebookissa jo aiemminkin. Merkille pantavaa oli, että vasta nyt moni kuva sai tykkäyksiä oikein vaan reilusti verrattuna ensiesiintymiseensä. Tiedä sitten miksi näin. Ehkä ne ovat menneet ohi tai sitten julkaisun otsikko herätti enemmän huomiota kuin aikaisemmin.


Ruissalo. Huhtikuu 2015.


Utö. Kesäkuu 2015.


Ruissalo. Huhtikuu 2015.


Angelniemi. Toukokuu 2015.


Fiskars. Elokuu 2015.


Hiidenmaa. Elokuu 2015.


Kustavi. Joulukuu 2013.

3 kommenttia:

 1. No kyllähän nuo hempatin hienoja kuvia ovatkin!
  T,Matti "Viki" Vikström

  VastaaPoista
 2. Hienoja kuvia todella... Peukutan!

  VastaaPoista
 3. Todella upeita kuvia. Erityisesti punaisena hehkuva Utö pysäyttää ihastelemaan.

  VastaaPoista