tiistai 16. syyskuuta 2014

Bändikuvausta Uittamon bunkkereilla

Torstaina 28. elokuuta olin kuvaamassa turkulaista nuoriso-orkesteria Uittamon kaupunginosassa kukkulalla, jossa on toisen maailmansodan aikaisia ilmatorjuntarakennelmia- ja bunkkereita. Paikka havaittu on hyväksi kuvausmiljööksi jo vuosia sitten ja on ahkerassa uusiokäytössä niin kameramiesten kuin graffittitaiteilijoidenkin parissa.

Yhtyeen nimi on Sinful Society. Sen jäsenet ovat laulaja Riina Tuulia, kitaristi ja taustalaulaja Tape, basisti Topi sekä rumpali ja taustalaulaja Santtu.

Riina Tuulian olen tuntenut jo jonkun vuoden, mutta muut kaverit olivat uusia tuttavuuksia. Riinan aikaisempia kokoonpanoja ovat juuri uuden levyn julkaissut Shades Of Nowhere ja pääosin akustisia heviklassikoita soittava Saints & Sinners. Viimeksi mainittu on viettänyt viime aikoinna hiljaiseloa, mutta on luullakseni yhä toiminnassa.

Riinan kanssa olemme kuvaamassa käyneet muutaman kerran aikaisemminkin. Fotosessioiden tuloksia olen blogiinikin asettanut näytille.

Elokuun pari viimeistä viikkoa oli harvinaisen sateista aikaa. Vettä tuli kuin Esterin perseestä päivittäin. Siksi olinkin epäileväinen bändifotoilun onnistumisesta. Päätimme kumminkin valita kyseisen päivän kuvaamista varten.

Olin illansuussa hyvissä ajoin paikalla Uittamolla Jalustinkadulla. Bändiä odotellessani alkoi kymmenen minuutin saderyöppy, joka ei pahemmin toiveita herättänyt. Kun aurinko alkoi pilkoittamaan pilvien välistä, totesin ettei kaikki toivo olekaan vielä menetetty. Valo olikin lopulta hemmetin hyvä suurimman osan aikaa.

3 kommenttia: