torstai 29. toukokuuta 2014

Fit dance with high heels Auran Panimolla

Noin kuukausi sitten minulta kysyttiin kiinnostusta valokuvata tanssituntia. No, mikä ettei. Treenipaikkakin sattui sijaitsemaan sopivasti melkein tois pual jokkee eli Auran Panimolla.

Auran Panimo on 1885 perustettu entinen olupanimo Turussa Läntisen Rantakadulla Aurajokirannassa. 70-luvun alussa toiminta siirtyi Piispanristille ja rekennus jäi tyhjilleen.

Punkkarit valtaisivat Panimon toukokuussa 1984. Taloa vaadittiin nuorisotilaksi. Haave toteutuikin muutamaan vuotta myöhemmin, jolloin osaan rakennusta tehtiin nuorisotalo, bändien treenikämppiä, äänitysstudio ja esiintymistila.

1980-luvun lopulla ja 90-luvun alussa A-Panimoksi kutsuttu talo oli maanlaajuisesti tunnettu keikkapaikka, jossa esiintyivät pääasiassa punk- ja metalliorkesterit.

Aikoinaan kävin jonkun verran Panimon keikoilla. Kävin myös joskus bändien treenejä seuraamassa, jos niissä sattui soittamaan tuttuja. Näistä tunnetuimmat lienevät suomalaiset death metallin uranuurtajat Xysma ja Funebre. 90-luvun loppupuolellakin piipahdin talossa toisinaan, koska siellä työskenteli kavereitani tilan valvojan tehtävissä.

Edellisestä Panimo -visiitistä on aika tarkalleen kymmenen vuotta aikaa. Toimitin tuolloin valokuvia Sweden Rock Festivalista talossa hommissa olleelle Nikki Jääsalmelle.

Panimon nuorisotilat eivät pikaisella vilkaisulla olleet muuttuneet miksikään kymmenessä vuodessa. Sali tosin oli pienempi kuin muistin, lava puolestaan tuntui isommalta kuin aikoinaan.

Tanssinopettaja Annika Hakalan vetämällä tunnilla oli mukana puolisen tusinaa oppilasta. Aiheena oli Fit dance with high heels. Luulin kyseessä olevan jonkinsortin vatsatanssia, koska Annika on tullut sen parissa tunnetuksi. Tämä tanssilaji on kuitenkin käsittääkseni hänen itsensä kehittelemä, eikä ollut vatsatanssia.

Yritin olla häiritsemättä tanssijoita ja napsin fotoja eri kuvakulmista. Harvoinpa näkee yhtä elastisia naisia kuin tuona sunnuntai-iltana.  


1 kommentti: