torstai 11. joulukuuta 2014

Kurre Las Vegasissa

Yksi viime aikojen yllättävimpiä musiikkivideoita on varmasti suomalaislaulaja Kurren In Las Vegas. Lokakuussa Youtubeen ladattu pätkä osui kohdalle vasta hiljattain. Se on ehtinyt herättää jonkinlaista kohua sosiaalisessa mediassa, mutta valtamedian en ole huomannut aiheesta kirjoittaneen lainkaan.


Kurt Kurre Westerlund on suomalainen muusikko. Hän voitti Syksyn sävel -kilpailun vuonna 1991 kappaleella Jäit sateen taa. Westerlund on aviossa Miss Suomi Kirsi Syrjäsen kanssa.
Vuonna 2012 Westerlund lauloi Maki Kolehmaisen säveltämän kappaleen Kuuden vuoden kuuliaisuus, joka tehtiin Sauli Niinistön tasavallan presidentiksi valinnnan kunniaksi.
Westerlund on myös toiminut salibandyseura SSV:n managerina ja harjoittanut yritystoimintaa tuoden Suomeen mm. Hello Kitty -hahmoon liittyvän brändin. 

Tällaista tietoa antaa Wikipedia 90-luvun alussa julkisuuteen tulleesta laulajasta. Yli kahdenkymmenen vuoden julkkisurastaan huolimatta hän oli vielä eiliseen saakka tuntematon eräälle turkulaiselle musiikkiharrastajalle. Kaveri ihmetteli kovaan ääneen "Kuka vitun Kurre? Orkku on mulle paljon tutumpi!". Sama homma lienee tosin monien muidenkin kohdalla.

Kurren esittämä kappale Kuuden vuoden kuuliaisuus oli pari vuotta sitten kohun alla. Presidentti Sauli Niinistöä ylistävään lauluun ei osattu oikein suhtautua. Ei ainakaan muuta kuin negatiivisesti.

Minä puolestani en tiedä miten suhtautuisin Kurren uusimpaan, Las Vegasista kertovaan tuotokseen. Pelimiesten kaupungissa kuvattu musiikkivideo on varsin hyvin tehty ja kappalekin oikein tarttuva. Rainalla esiintyvät jenkkimisukat Sara X ja Karley C ovat kuin piste i:n päälle.

Yrittääkö Kurre kansainvälisille markkinoille? Kappale voisi aivan hyvin jossain päin maailmaa upotakin, ovathan melodia ja kertosäe tarttuvia. Video sen sijaan on jotenkin koominen, mutta se saattaa olla tarkoituskin.


Eilen eteen tupsahti Iltalehden linkki Kurren videolla esiintyvän Sara X:n joulutervehdykseen. Tähän asti minulle aivan tuntematon kaunokainen omaa näköjään hyvän rytmitajun ja taidon käyttää rintalihaksiaan.


Hieman rivakampikin meno Saralta tuntuu luonnistuvan.
1 kommentti:

  1. Ei hitto! Kurre In Las Vegas! Voi hemmetti mitä soopaa!!!
    T.Matti "Viki" Vikström

    VastaaPoista