torstai 6. kesäkuuta 2013

Vepsä Open Air 2013

Jo perinteiseksi muodostunut kaverikokoontuminen Vepsän ulkoilusaaressa Turun Airistolla keräsi yhteen kymmenkunta viikonlopunviettäjää.

Kelikään ei olisi enää paljon parempi voinut olla. Lauantaille sattui hellepäivä, joka jatkui pitkälle kuluvaan viikkoon.

Saareen purjehdittiin korvaavalla aluksella, koska MS Lily oli muussa käytössä. Joukko ylioppilaslakkisia ihmisiä oli nimittäin valloittanut sen.

Laiturilla keski-ikäinen nainen selitti, että "teidän laiva on merirosvolaivan näköinen ja se lähtee Förin läheltä". Hetken tilannetta kummasteltuani huomasin, että tilapäispaatti onkin aivan Lilyn takana. Ei suinkaan "Förin vieressä".

Vaihtelun vuoksi oli mukavaa matkustaa eri laivalla Vepsään. Aluksen nimi pääsi valitettavasti unohtumaan. Pari kertaa kohtalona on ollut lipua saareen pienellä vesibussilla, jolloin kuumuudesta ja tilanpuutteesta johtuen matkanteko on ollut vähän ankeaa.
Viime viikonloppuna Vepsä oli ensimmäistä kertaa auki kuluvana vuonna. Porukkaa oli monessa mökissä ja veneilijöitäkin paljon.

Saareen on valmistunut upouusia mökkejä aivan hiljattain. Omamme olivat kuitenkin hieman vanhempia kuuden hengen residenssejä.

Olen usein ihmetellyt mikseivät mökit ole numeroitu järjestyksessä. Nytkin niitä sai jonkin aikaa hakea. Kai siinäkin joku logiikka on, mutten tunne ketään kenelle moinen olisi auennut.Vepsän saaren hienoimpiin paikkoihin lukeutuu muutama vuosi sitten valmistunut grillikota. Maisemat ovat mitä parhaimmat. Ohi lipuu veneitä jatkuvalla syötöllä ja saattaapa sieltä bongata merilintujen lisäksi ruotsinlaivatkin.

Ihmetyttää vaan kovasti, ettei tällainen tapahtuma saa enempää ihmisiä liikkeelle edes päiväreissun verran, vaikka tätäkin kyseistä Vepsän keikkaa kovasti mainostin. Voihan toki olla, että kotisohvalla makaaminen on kesähelteelläkin hienompaa kuin mahtavien maisemien katselu, grillaaminen ja sosiaalinen kanssakäynti. Perheellisillä tietysti asia erikseen.
3 kommenttia:

 1. Kyllä tosiaan keli suosi...
  T.Matti "Viki" Vikström

  VastaaPoista
 2. Se "merirosvolaivan" nimi oli Rosita! T: Mikko Laakso

  VastaaPoista
 3. Niinpä taisi ollakin. Sama kuin varustamon nimi.

  VastaaPoista