perjantai 2. marraskuuta 2012

Merten urhot

TV 2 esitti lokakuun puolivälissä amerikkalaisen katastrofielokuvan Grey Lady Down (suomeksi Merten urhot). Siinä ydinsukellusvene törmää sumussa rahtilaivaan, jonka jälkeen mennään kohti pohjaa niin että tärisee.


Tallensin digiboksille tämän 1978 valmistuneen leffan. Katsominen jäi tähän viikkoon. Meinasin jo luovuttaa keskenkin, koska elokuva ei tuntunut päättyvän sitten millään. Puoliväkisin kuitenkin sinnittelin loppukrediitteihin saakka.

Nykyelokuviin verrattuna Merten urhot on onnettoman hidastempoinen. Sitä se on jopa aikalaisiinsa verrattuna. Saksalainen Das Boot (Sukellusvene U-96) kestää sekin tuntitolkulla, mutta on kuitenkin ihan eri planeetalta kuin Merten urhot. Das Boot onkin todella hieno elokuva, jonka pitäisi kuulua jokaisen leffafriikin kokoelmiin.

Merten urhoissa on nimekkäitä näyttelijöitä. Sukellusvene Neptunen kapteenia esittää Oscar-voittaja Charlton Heston. Muissa rooleissa nähdään muun muassa Teräsmiehenä tunnettu Christopher Reeve, Kill Billin Billinä vuosikymmeniä myöhemmin tunnetuimman roolinsa tehnyt David Carradine sekä Syvä joki (Deliverance) -elokuvasta tutut Ronny Cox ja Ned Beatty.

Kannattaa välttää tätä elokuvaa, jollei koe syvää nostaligiaa 70-luvua kohtaan tai ole todella tekemisen puutteessa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti