maanantai 1. heinäkuuta 2024

Turun keskiaikamarkkinat 2024

Keskiajan Turku 2024-tapahtuma järjestettiin kesäkuun lopulla Vanhalla Suurtorilla ja sen ympäristössä. Vierailin paikalla sunnuntaina 30. kesäkuuta.

Vaikka elettiin markkinoiden viimeisiä tunteja, oli ihmisiä vielä liikkeellä tuhansittain. Parkkipaikka löytyi yllättävän helpolla Kerttulinkadulta, josta ei kauan tallustellut tapahtuma-alueelle Porthanin puistoon ja Vanhalle Suurtorille.

Keskiajan Turku on Suomen suurin keskiaika- ja muinaistapahtuma. Tarjolla on monenlaista ohjelmaa, käsitöitä sekä ruokaa ja juomaa. 

Kemiönsaarella kotiaan pitävä Rohanin tallit ehti jo lopetella esitystään kun saavuin paikalle. Korkean aidan takana ritarit ratsuineen tekivät huimia temppuja. En tosin nähnyt kuin loppusilauksen oviaukosta käsin. 




Yleisömeressä kahlatessa ei valokuvaaminen ole helpointa hommaa. Siksi mukana ei ole pahemmin yleiskuvia, vaan keskityin kuvaamaan yksityiskohtia. Niitä olisi ollut paljon enemmänkin, upeita koruja ja muita käsitöitä vähän joka kojussa. Valo vaan oli kehnonlainen ja joku välittömästi tappituntumalla jos pysähdyin toviksikaan. 

Yleensä yleisötapahtumissa tuppaa tuttuja tulemaan vastaan vähän liiankin kanssa, mutta keskimarkkinoilla en törmännyt kuin yhteen. Eipä silti, en kauaa alueella kupannutkaan, vaan lähdin tihkusadetta ja ihmispaljoutta pakoon. 















Ei kommentteja:

Lähetä kommentti