tiistai 26. maaliskuuta 2024

Mäntyniemen Talvipäivät 2024

Lauantaina 9. maaliskuuta Turun Hirvensalossa Kesäkoti Mäntyniemessä vietettiin PAU:n Varsinais-Suomen osasto ry:n järjestämää Talvipäivää

En muista kuinka monta kertaa olen karkeloihin osallistunut, mutta veikkaisin luvun menevän kymmenen paremmalle puolelle. Paikalle minua on vetänyt etenkin makoisa murkina ja toki tuttujakin on ollut mukava tavata. 

Oikein vesi tirahtaa kielelle muistellessani ruokia, joita Mäntyniemessä on tarjottu Toukoniemen Leenan toimesta. Grillimestarienkaan taso ei ole vuosien varrella pahemmin heitellyt. 

Jokunen vuosi takaperin Talvipäivän viettoon kuului poniajelua. Ymmärrän hyvin, ettei hevosta ohjastajineen kannatta tuoda pariksi tunniksi paikalle, ellei sille löydy tarpeeksi käyttäjiä. Onpa perheiden pienimmille tarkoitettuun kärryyn joskus istahtanut hieman varttuneempikin henkilö. 

Muutama vuosi sitten eläköitynyt postimies Matti Vikströmin muisteli, että Mäntyniemessä on aikoinaan ollut peräti 190 ihmistä vastaavana päivänä. Muistan itsekin, että ainakin vuonna 2009 porukkaa oli todella paljon, parkkipaikkakin aurattu läheiselle pellolle. Hangessa seisoskeli pari liikenteenohjaajaakin.


Pulkan vetokilpailun ideoinut ja tuomaroinut Marko Koivumäki oli silminnähden tyytyväinen suuren suosion saaneeseen lajiin. Tyyli vaikutti osallistujilla olevan lähes identtinen. Kovimmat kilpailijat kiersivät radan alle minuuttiin! 

Lumitilanne ei 9. maaliskuuta ollut kovin ihmeellinen, mutta en usko sitä monen kaivanneenkaan. Takapakkia tuli viikkoa myöhemmin, jolloin Turun seudulla satoi yhtenä yönä 20-30 senttiä lunta. Sen rippeet alkavat tätä kirjoittaessani olla sulaneet. Kevättä odotellessa. 
Ei kommentteja:

Lähetä kommentti