sunnuntai 19. marraskuuta 2023

Ruissalossa 19. marraskuuta

Olen lähiaikoina seurannut sosiaalisesta mediasta Turun Ruissalossa kuvattuja otoksia linnuista ja metsähiiristä. Koska kuvat ovat lähikuvia, ei taustasta ole paljastunut missä päin ne on tarkemmin otettu. 

En tiedä onko kyseessä uusi talviruokintapaikka, mutta vasta viime viikkoina sieltä otettuja fotoja on ruvennut ilmestymään esimerkiksi Facebookin Ruissalon ystävät-ryhmään. Pikkulintujen ohella pari jyrsijää nauttii helposta ruuasta. 

Työkaveri vinkkasi, että kohteeseen pääsee "Choraeuksen lähteeltä sata metriä Honkapirtin suuntaan". Sunnuntaina 19. marraskuuta noudatin neuvoa ja lähdin pikkupakkasessa tarpomaan pitkin metsäpolkua. Paikka löytyikin helposti, tosin sinne oli reippaasti pitempi matka kuin sata metriä. 
Valoa ei iltapäivällä valtavasti ollut ja ruokintapaikalla sitäkin heikommin. Täytyy joku päivä mennä uudelleen jos vaikka hiiret näyttäytyisivät koloistaan. 

Vaikka en mikään intohimoinen talven ystävä olekaan, oli eilinen lumisade paikallaan. Luonto näyttää aivan toisenlaiselta hennon lumipeitteen kera kuin vetinen marraskuu tähän saakka. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti